Как да не кажеш “ДА”?

1
158
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тези феноменални годежни пръстени доказват, че, ако не бракът, то поне диамантът е вечен. Историята разказва, че не винаги годежният пръстен се е свързвал с диамант. Романските булки, например, получавали по два – един златен, който да носят на обществени места и един железен – за вкъщи. Сега обаче тази традиция отдавна е захвърлена в прашните ъгли на миналото, а настоящите бъдещи булки се радват на феноменални, бляскави и ослепителни скъпоценни камъни, някои от които наистина се предават във вечността.

Catherine Middleton и най-известният син сапфир в света

Пръстенът е бил на принцеса Даяна. Направен е 18 К бяло злато, 12-каратов овален, син сапфир, заобиколен от 14 диаманта. Бижуто е преоразмерявано за херцогинята. Когато Уилям й дал пръстена, той бил с по-голям размер. Специалната годежна рокля е в син цвят, за да си пасне със сапфира.
Пръстенът е бил годежен за лейди Даяна, която го получава от Чарлз. След като двамата се развеждат, Даяна го връща и той е прибран на съхранение в двореца Kensington. След смъртта й, обаче, Чарлз позволява на синовете си да си изберат по една вещ от притежанието на майка си за спомен. Тогава Хари избира именно този артефакт, а Уилям – златен часовник Cartier. Когато по-големият брат решава да предложи брак на Кейт, Хари доброволно се съгласява да разменят съкровищата си, защото и двамата са единодушни, че искат Кейт да го притежава.
Пръстенът е създаден от Garrard & Co., бившия кралски бижутер. През 1981 той е струвал £28,000. Сега стойността му е £300,000.
Emily Ratajkowski и пръстенът, показан 5 месеца след сватбата

Моделката се омъжи изненадващо за продуцента Sebastian Bear-McClard само няколко седмици след като се запознаха. Крайъгълният камък в този брак, всъщност са два бляскави диаманта – един крушовиден и един квадратен, обгърнати от топлата прегръдка на жълтото злато. Пръстенът, разбира се, е направен специално за нейната ръка.
Жълтият разкош на Heidi Klum

Seal предложи на върховната си половинка с 10-каратов жълт диамант в златна рамка от pavé диаманти, който струва $150,000.
Пръстенът за милиони на Beyoncé

През април 2008 Jay Z не се посвени да предложи на своята възлюбена с пръстен на стойност 5 млн. долара, представляващ един огромен 18-каратов диамант, разположен върху разкроена рамка.
Следващият милионер в класацията е на Kim Kardashian West

Kanye West предложи на сластната си възлюбена през 2014 с 15-каратов D-образен, безупречен диамант без подложка за 2 мнл. долара от бижутера Lorraine Schwartz.

В края на 2014 Joe Manganiello предлага на Sofia Vergara с пръстен на стойност $500,000, който представлява 7-каратов диамант с микро-павиран ореол в бяло.

Blake Lively каза Да на Ryan Reynolds и един 12-каратов павиран диамант, окъпан в розово злато за 2 млн. долара.

Ciara и 15-каратовият й камък, подарен й от рапъра Future.
Голямата колекция на Victoria Beckham

Спайската е известна с голямата си колекция от годежни пръстени, които е получила по време на целия си 19-годишен брак с футболиста David Beckham. От тази година тя е забелязана да носи красив нов пръстен, който бележи 14-ия поред в колекцията. Към пръстеновидния си гардероб, дизайнерката прибави и жълт, квадратно изрязан диамант, върху диамантена павирана лента. Преди него, футболната съпруга носеше подобен камък, който обаче, не беше цветен.

И разбира се, проектираният от съпруга й, пръстен на херцогинята на Съсекс.
В пръстена са монтирани два диаманта, които са принадлежали на майката на Хари принцеса Даяна. Двата камъка от брошката на майка му са придружени от трети диамант от Ботсвана, който заема централно място в пръстена. Скъпоценните камъни са монтирани върху златна халка, а целият пръстен е дело на официалния бижутер на кралица Елизабет II “Cleave & Company”.

Годежният пръстен на Camilla Parker Bowles идва от колекцията с бижута на Елизабет II. Огромният пръстен е смесица между арт деко дизайн на камъните и модерна златна халка. Бижуто е с 5 К диамант и смарагд в централната си част, а стойността му приблизително е 250 000 долара.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
Beyonce, Blake Lively, Camilla Parker Bowles, Catherine Middleton, Ciara, David Beckham, Emily Ratajkowski, Future, Heidi Klum, Jay-Z, Joe Manganiello, Kanye West, Kim Kardashian West, Ryan Reynolds, Seal, Sebastian Bear-McClard, Sofia Vergara, Victoria Beckham, годежен пръстен, да, диамант, Принцеса Даяна, сватба, феноменален, щастие