Location is established: И Gucci разкри мястото за представяне на новата си колекция

1
113
Добави коментар
svetla58
svetla58

В понеделник Gucci разкри, че пролетната колекция за 2019 ще бъде представена в Théâtre Le Palace в Париж на 24 септември от 9 часа. Италианската модна къща заяви, че това е първият път, когато мястото ще бъде домакин на модно шоу. Le Palace, разположен на 8 Rue du Faubourg-Montmartre, от години изпълнява ролята на нощен клуб, привличайки модната и музикална индустрия, както и underground културата.

„Théâtre Le Palace хармонично резонира с визията на модната къщата, тъй като е място, което дава живот на (суб) културата, която е вдъхновила младите поколения до днес.”, гласи изявлениeто на Gucci.

Това е еднократно шоу за лейбъла в Париж и отбелязва кресчендото на тройната почит към Франция, породена у креативния директор на марката Alessandro Michele.

Одата на Gucci към Франция започва с pre-fall рекламната кампания на марката от тази година, която ни връща в далечната 1968-ма, когато студентски маршове и бунтове срещу военните и бюрократични елити предизвикват размирици по улиците на Париж. Заснемането и режисурата на Glen Luchford изобразяват как бунтовниците на Gucci щурмуват университетския кампус, арогантно предизвикващи създадения вече национален ред и страстно рушейки го по пътя на промяната.

Черно-белите снимки на Luchford са вдъхновени от смелите French Nouvelle Vague изображения от края на 50-те и 60-те години, също и от радикалните режисьори François Truffaut и Jean-Luc Godard.

За кампанията Gucci стартира hashtag #GucciDansLesRues (Gucci по улиците). Кампанията бе пусната и на Gucci Art Walls в Милано, Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг. От бранда определено държат да почитат и възвеличават класически архитектурни ценности в световен мащаб и това се доказва още от крюизното шоу на марката, което се състоя на 30 май в Arles, възвисявайки старинния обект и Римския некропол на Promenade Des Alyscamps.

Редактор: Марина Делева

Етикети: Alessandro MIchele, François Truffaut, French Nouvelle Vague, Glen Luchford, Gucci, Jean-Luc Godard, Promenade Des Alyscamps, Théâtre Le Palace, модно шоу, Париж, субкултура, Франция