Facebook унижощава ВАС и ВАШИЯТ живот!

1
108
Добави коментар
userado1
userado1

Facebook – унищожителят на приятелствата, семействата, детския живот пълен с незабравими моменти, прекарани навън! Колкото и да го проклинаме, факт е, че е полезен от страна на спестяванията. Телефонните сметки на някои хора значително намаляха, това е хубаво, но социалната мрежа, както добри, така и има лоши страни.

Всеки ден общувате с приятелите си в фейса, но те не са до вас, не е ли по-добре да се съберете на живо и да организирате парти или просто да си седите и да си лафите и забавлявате. Нима онлайн разговорите ви носят повече удоволствие? Едва ли.

Да вземем пример за двама влюбени. Нямаше ли да е по-добре влюбени младежи да прекарат време навън заедно, да прекарат прекрасни и незабравими моменти изпълнени с любов и страст, пред това да си чатят в един забутан и банален сайт? Нима онлайн любовта е по-красива? Съмнявам се.

Сега децата не си играят навън пред блока, не отиват да карат колелата си, да си цапат ръцете, а чатят във Фейсбук, снимат се в нелепи пози и вид само за да се изфукат в мрежата, а дори родителите им не подозират за това.

Със сигурност ще намеря много отрицателни страни на мрежата, но тук става въпрос за 12 часово висене в мрежата. Охоо, вярвайте ми, има и по-лоши ситуации. Е, в най-лошия случай 24 часа живот в фейсбук. За нормалното висене от порядъка на 1 час. забележка нямам. Гневът ми е към зомбясалото висене.

Тааа… какво може да направите за да откажете Facebook, в случай че сте зависими Facebook’холици.

Вариант 1

Деактивирайте акаунта си. Това е най-бързия начин. 🙂 Даже може да го изтриете за по-сигурно. Ако мислите, че това е прекалено брутално за вас, всеки ден намяляйте 30/60 мин. от времето, което сте определили за фейс сърф. Постепенно ще достигнете до минималното време за фейс сърф и ще успявате да отделите време за по-ценните неща в живота ви. Напр. семейство, приятели, пътепествия, спорт и др. забавления.

Вариант 2

Вместо чат и зяпане в фейса, предложете на приятелите си да се видите в най-близкия час. Приятелството на живо е по-смислено и забавно от чата, вярвайте ми. 🙂 Отидете на кино, екскурзия, море, в балкана, на къпминк или каквото решите там. Така ще утолите жаждата си за чат, понеже ще имате по-забавни ангажименти.

Вариант 3

Намерете си ново хоби. Може да спортувате, да се заемате с ръчна изработка на нещо, музика – да това е много радващо нещо. Купете си електрическа китара и започнете да учите да свирите, след време може да ви купя албума, от къде да знаете. 🙂 Било барабани или пиано, без музика животът е немислим. Изборът си е ваш, важното е да се потопите в света на музиката.

Вариант 4

Запишете се на някаква соц. активност. Било курс по оцеляване, йога, езикови курсове, курсове за нова професионална квалификация и т.н. Вярвайте ми, че това ще ви е по забавно от времето прекарано пред фейса.

Та засега спирам дотук, понеже ме мързи да пиша повече… ако се сетя за още варианти, ще допълня, пък вие също може да добавите вашите предложения в коментарите.

Ако желаете подобни текстове и за вашия сайт, може да посетите AdoBiz за повече информация.