Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов пада на 06.09.2018?

2
233
Добави коментар
slavchev
slavchev

loading…

Две големи Фейсбук групи затягат примката около кабинета Борисов. Сред основните активисти са хора, замесени с оставката на премиера през 2013-та година, разкриват от 24 часа. 

„Национален протест срещу безобразията в България“ и „Будните“ са двете основни групи, които организират мащабни протести в София и Пловдив на 06.08.2018 г. Целта на групите разбира се е, Бойко Борисов да подаде оставка и да се пристъпи към нови парламентарни избори възможно в най-кратки срокове. Открояват се имената на Николай Гацев – бивш общински съветник от СДС и кандидат-кмет на София, както и Димитър Байрактаров – бивш депутат от „Патриотичен фронт“ на Валери Симеонов. Байрактаров от своя страна в момента води предаването „Без цензура“ всяка събота по Евроком, където негов колега е друг скандален политик – Николай Бареков.

„Будните“ от своя страна искат „Велико народно събрание без жълти павета“ и техният протест срещу правителството ще бъде от 15 ч. на 06.09.2018 на централният площад в Пловдив. Прокламираните цели на групата на връх Съединението са:

Приемане закон за лустрация на трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна.
Вариант за безпартиен модел на управление и избори.
Съд за прехода.

Напрежението за кабинета Борисов 3 в последно време е огромно, след масовото избиване на животни в Странджа, протестите на майките на деца с увреждания, гладната стачка на Николай Колев-Босия (който обедини фермери, земеделци, миньори и др.), а дори се очаква и футболни агитки да се включат в протестите.

Очаква се още култови имена от ранга на Сашо Диков и Слави Трифонов да са на площада, а вече дори се сипят редица закани към депутатите:

„Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива – всички! Това е протест на народа срещу системата! Системата прокуди стотици деца и възрастни с увреждания, прокуди за десет години 1 200 000 българи“

„Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие, управляващите от всички партии и коалиции“

„Тези вече трябва да си ходят, ясно е, че не работят, а само крадат“

„Ако трябва да ги изгоним с камъни“

Подкрепяте ли идеята за незабавна оставка на кабинета Борисов 3?