10 неща, които не трябва да правите в отношенията с хората

1
184
Добави коментар
userado1
userado1

Никога не се доверявайте напълно – подлъгвайки се от външния вид на хората, случва се понякога да им се доверим напълно, но това е нож с две остриета. Често удара идва от най-близките в момент, който не очакваме. А резултата от това за някои е непоносим, ако например имате слаба психика, възможно е да се стигне до скандал и други конфликти, които не са желателни и биха объркали положението още повече.

Не се привързвайте прекалено към някого – едно от нещата, на които трябва много да внимавате. Това е по-опасно и от т.1, защото привързването към даден човек води до силни емоционални състояния и в момент на раздяла резултатите са потресаващи. Това е често срещано явление при хората в млада възраст. Наблюдава се при хората, които имат любовна връзка или тепърва им предстои. Обикновено повечето хора не знаят какво искат и се случва да дадат някаква надежда на хората срещу тях, а това не е желателно, когато намеренията не са сериозни.

Бъдете мистериозни – никога не откривайте картите си напълно. Така само ще станете уязвими, защото ако ви знаят слабото място могат лесно да ви манипулират. Ще получат това, което искат всеки един момент. Оставете малко тайни в себе си. По този начин ще ги накарате да се държат с вас предпазливо.

Не откривайте прекалено чувствата си – Ако откриете прекалено своите чувства към някого, резултатът често е провал. Рискувате да бъдете използвани, манипулирани и могат да поиграя с вашите чувства, което от своя страна не е много приятно последствие. На база на т.1, т.2 и т.3 вече ще сте лесна мишена без никакви бариери.

Играйте ролята на владетеля – не позволявайте на хората да станат напълно независими от вас. Така ще осъзнаят, че могат без вас и ще станете ненужни. Винаги оставяйте след вас няколко заключени врати, които може да отключвате само вие. По този начин ще ви потърсят, когато имат нужда от вашата помощ.

Не лъжете никога – Ако нямате опрян пистолет на челото ви, не е препоръчително да го правите, защото така само ще загубите доверието на хората към вас. Доверието се гради с години, а се губи за секунди. Винаги бъдете честни с хората около вас, но това не означава да казвате всичко, което ви падне на устата. Ако е възможно го кажете заобиколено, но не лъжете, защото на лъжата краката са къси и в даден момент просто ще поставите себе си в конфузна ситуация.

Мислете, преди да кажете нещо – обикновено ние хората обичаме да ставаме център на внимание и често казваме в даден момент своеволни неща, които не би трябвало да ги кажем по-принцип. Добре е преди да изкажете мнение, да помислите върху това, защото една грешна дума или коментар, може да нарани човека отсреща. Освен това рискувате да се сдобият с грешна представа за вас.

Бъдете добри, но не прекалено – ако бъдете прекалено добри с хората, безспорно ще ви се качат на главата, а да не говорим за това, че могат и да злоупотребят с ангела вътре във вас. Опитайте се поддържате баланса между доброто и злото, тоест не бъдете нито прекалено добри, нито прекалено зли, дръжте се умерено.

Дръжте се така, както искате да се отнасят с вас – тук важи правилото „Зъб за зъб, око за око“. Ако се отнасяте брутално, няма как да очаквате да се държат с вас добре. Ако сте сериозен човек и държите да се отнасят с вас сериозно, покажете същото към другата страна. Ако сте шеговит човек и искате да се отнасят с вас весело, човека отсреща ще покаже същото към вас. Разбира се не всеки път това е възможно, но бъдете себе си.

Не напирайте – Ако нещата не се получават, оставете ги по течението на реката. Колкото повече напирате върху проблема, толкова по-зле ще стане. Понякога промяната на реалността не е в нашите ръце, затова приемете нещата такива каквито са. В противен случай само ще си навредите.