Свободата е най-ценното, святото и благото в този свят!

1
147
Добави коментар
userado1
userado1

Чудили ли сте кое е най-голямото богатство на земята? Безспорно по-голяма част от хората ще кажат „как кое, ами парите много ясно“, а други ще отговорят съвсем различно. Всеки ще даде отговор според въображението и представата си за богатството.

Ако направим един обстоен преглед на нещата, не само отгоре, а надникнем и във самата същност, ще открием че парите не са най-голямото богатство в този свят, а именно свободата е това, за което става въпрос.

Погрежна е мислълта, че с пари се постига и купува всичко, което ни заобикаля. Какво общо имат парите със свободата? Истината е, че нямат нищо общо! Да, така е, ако не ми вярвате продължавайте да четете.

Ако днес не можеш да отидеш някъде, просто защото си зад решетките, за какво ти са парите? Ако не можеш да тичаш, играеш футбол, баскетбол, караш колело и пр., защото си окован в инвалидна голичка, за какво ти са парите? Ако днес не можеш да направиш избора на твоето бъдеще, за какво ти са парите? За нищо!

Те са просто средство за оцеляване! Добре, хайде да сложем точка на темата с парите, ако ВИЕ днес НЕ сте „свободни“ (подчертано), пари не може да изкарате, от което следва, че най-голямото богатство е СВОБОДАТА!

Макар това, ние хората сме уникални същества и като уникално същество, всеки си има различна гледна точка и мислене, затова за някои хора свободата се очертава в това да имаш малко на брой приятели, но качествени, които да ти помогнат на всяка цена при нужда, за други свободата е един прекрасен ден прекаран с любим човек в парка, за трети пък е това да натиснеш педала на газта докрай и да усетиш адреналина в кръвта ти.

Все пак можем да изброим няколко от хилядите точки, които те определят като свободен, ако:

1. можеш да теглиш четата и да отвориш нова страница в живота си, забравяйки за страшното и тъмно минало; 

2. можеш да кажеш на любимият човек, обичам те, да видиш усмивката, радостта в прелестните очи, докосваш, целуваш, прегръщаш и да се възхищаваш на създанието, което плени твоето сърце; 

3. имаш право да изразяваш своето мнение и гледна точка; 

4. имаш възможост да се забавляваш с твоето хоби без някой да ти досажда или тормози; 

5. можеш да вечеряш с твоите хора, наслаждавайки се на момента и прекрасната храна; 

6. не си окован с белезници за стената и срещу теб няма насочено оръжие; 

7. избираш местоположението си, кариерата, колата, дрехите, модата, страната в която живееш;
8. можеш да предрешиш съдбата си; 

9. имаш право да дадеш своя вот в кабината за гласуване, без наличие на външно влияние;
10.можеш да промениш своята опозиция и да я вкараш в практика; 

11. можеш да промениш и избереш в средата, която си в момента; 

12. си независим от парите и не представляваш техен роб; 

13. избирането на твоята половинка за брак не е по насилие (в някои страни това още се случва); 

14. избираш същността на ежедневието си; 

15. имаш право да избереш твоето бъдеше;

Това беше само малък пример, чрез който исках да ви подсетя за истинското богатство, но както казах и преди това, всеки има свое виждане, а това е моето. Ще разширявам списъка с течение на времето, а ако се присъедините към мен за да го направим заедно, ще съм ви благодарен в голяма степен.

Тази статия е създадена със съдействието на AdoBiz.