Лична уеб страница и профил във социална мрежа. Има ли разлика, прилика и сравнение?

1
131
Добави коментар
userado1
userado1

Като се замислим веднъж, само моята котка няма профил в социалната мрежа, било Facebook, Twitter, Google+ и т.н. Има безброй варианти, които могат да се изброят, но защо всеки човек на земното кълбо вместо сайт или блог има профил в социална мрежа. Точно това е днешната тема на тази публикация.

Ако трябва да говим в прав текст, по-лесно е да имаш неангажиращ профил в социлна мрежа, където да се разтоварваш след тежкото работно време. Не си длъжен да плащаш пари за неговата подръжка или за самата регистрация, която имаш там.

Голям комфорт е да си чатиш с приятели, да напусуваш шефа или да се оплачеш, че пак няма пари, а цените продължават да растат нагоре. Имаш също невероятната опция да публикуваш своите мнения и гледна точна на стената си. Дотук добре. Продължаваме!

Решаваш, че имаш творчески дух и започваш своята първа публикация с голям мерак и хърс да покажеш, че имаш талант в писането. Супер! Това е наистина добро начинание, но какво става после.

Аз съм реалист човек и имам оптимистична гледна точка, също като вас, но все пак да погледнем малко по-широко. Какво виждате? Вашите красиви публикации, които се четът от ваши приятели, колеги, роднини и близки, харесват и се споделят многократно. Невероятно! Да обаче на социалната мрежа нещо не му се харесва и решава да ти спре профила или да го изтрие напълно от белия свят.

Да, познахте! Всички публикации, които сте направили то този момент изчезват, отиват директно в кошчето. Ахх, много гадно нали? Аз също не бих искал да ми се случи това. Получава се същото, когато компанията или фирмата, която поддържа сайта фалира или спре своята дейност. Нямате какво да направите, пийте една чаша студена вода и се примирете с факта.

Тук без да забравя, искам да кажа, какво ме дразни най-много в социалните мрежи – прекалено клюкарски са. Също така губят много време от ежедневието ти. Също не ми харесва, когато някой през 5 мин. бъзика телефона си за да види кой какво е харесал, коментирал или публикувал.

Да оставим това настрани, наистина не е приятно и изглежда шизофренично. Това изгубено време може да го изпозлвате за нещо полезно – например прочетете една книга, вместо да губите на ден 3 часа там. Разбирате какво искам да кажа. ?

Къде е разликата? Ще ви кажа. Когато Вие имате личен уеб сайт или блог, пак можете да правите това, което ви е на сърцето. Изразявате вашите мисли, виждания и гледна точка, напълно свободно.

Даже може да добавяте ваши снимки, видеоклипове или друг формат мултимедия. Разполагате с още хиляди функционалности, които социалните мрежи нямат, а именно една от най-важните – имате право на собствено и уникално име, което се нарича домейн, след което притежавате самия сайт.

Никой друг освен вас, няма право да пипа и пуска ръце по него, освен ако не сте позволили това доброволно. Вече вашите проекти, нямат риск да изчезнат, стоят си там с години до момента, в който решите да ги изтриете, а защо да не седят с години? ?

Не свършва само с това! Една невероятна страна, която много ми харесва е това, че сайта ти предлага възможност да печелиш пари от него. Ехааа, супер нали! Освен това, имаш престиж и изглеждаш професионално. Кой знае, ако пък уко умееш да пишеш добре, можеш да станеш известен в глобален мащаб. ?

Разбира се всяко добро и красиво нещо си има цена. Ако държите да изглеждате професионално и излъчвате престиж, то вие трябва да заплатите за домейн и следователно хостинг – термини, с които ще се запознаето малко по-нататък във вашата творческа кариера.

Тази статия е създадена със съдействието на AdoBiz.