Магическо изчистване на негатив и енергетизация – част 1

6
328
Добави коментар
taro-bg
taro-bg

Техниката за магическо изчистване на негатив и енергетизация би свършила работа на хора, които се нуждаят от промяна, от вътрешно себеизчистване от натрупани негативи, от стрес, от проблеми, породени от мисли за лош късмет. Тя е една от многото такива, които биха свършили работа, но е с акцент върху движението, което я прави и здравословна, освен всичко останало. 

Лесна е за изпълнение и не се изискват предварителни познания по магия, преди да се пристъпи към нейното извършване.

Има два възможни начина да се изпълни. Единият е в градски (селски) условия, а другият е сред природата. В сегашната част 1 ще разгледам изпълнението в градски условия, а в част 2, съответно и ще представя как стои въпросът сред природата. 

Техниката отнема толкова време, колкото дойде отвътре, за да се направи една пълноценна разходка, съчетана с магическа работа.

Първото, което се изисква, е да се избере и планира безопасен маршрут, по който ще последва придвижване пеша. Не трябва да има пресичане на пътища или други неща, които да разконцентрират вниманието. Ако все пак се налага да се пресече, упражнението трябва да се прекрати за времето на пресичането. 

Желателно е маршрутът да обхваща любимата част от града/селото. Причината е, че човешката психика улавя на едно друго равнище специфики, които карат вече съвсем осъзнато да се харесва или не, даден участък от населеното място. Има места, които натоварват и напрягат, дори само като се мине покрай тях и други, които действат отпускащо и успокояващо. 

Именно отпускащите и успокояващи части са тези, които трябва да се изберат за маршрут. Те са в основата на енергетизирането. То ще се случи по един естествен начин. 

След като се осигури и подходящото свободно време, се тръгва по предварително начертания специален маршрут. Но не трябва да се тръгва по начина, по който в ежедневието. В ежедневието човек е напрегнат, вечно ходи в точно определена посока, за да постигне предварително избрана цел, с устрем, на който и нинджите спокойно могат да завидят. 

Устрем, породен от това да се свърши поредната работа. И това изтощава енергийно, защото човек влага всичката си енергия в постигането на целта. После не си осигурява време да се възстанови, защото изобщо не се стига до мисълта, че трябва да се задели такова и то напук на всичко (понеже времелипсието е всепоглъщащо до ужасяващи размери).

Така че тази разходка не трябва да е поредната работа. Тя е за възстановяване, което да даде шанс на положителното да преобладава. Заради натрупаното си количество, то ще да изчисти всички насъбрани негативи. И резултатът няма да закъснее.

По време на разходката е важно да се даде път на всяка приятна емоция, защото тя енергетизира с положителен заряд. Да се разгледа някоя забележителност, да се поседи на пейка някъде, където човек чувства спокойствие и подобно- такъв е правилният начин. 

След това идва ред на очистване на секторите на вътрешното пространство. То е с определена география и също, както и града/селото и си има своите посоки, определящи действията. 

За целите на разходката е избран най-приятният маршрут. Разходката е в посока натам, накъдето чувствата и интуицията кажат, че е добре и приятно. А в живота поведението е различно. Човек е принуден да избира и следва определени решения, които често пъти въобще не са в съзвучие с неговата същност. 

Обикновено е лишен и от кой знае какво право самостоятелно да вземе тези решения. Примерно защото трябва да работи работа, която не харесва, но парите му трябват, а друга по-хубава работа въобще не се е задала на хоризонта. Или примерно взаимоотношенията с близки и/или приятели не вървят и всеки прави нещо, защото преди това някой е направил нещо, докато кашата не стане тотална.

В града/селото почти всеки, който се вслуша в себе си, с лекота може да открие кои са неговите физически и географски определени щастливи пътища и кои са пътищата на неудачата. Доста странно е като усещане, имайки се предвид, че обстановката е стандартната.

Има склонност човек да иска да се застои повече време там, където е приятно. Разминаванията с други хора обикновено са чрез зиг-заг. Някои обаче не заобикалят- може би са неостъпчиви натури и в други отношения. Междувременно времето тече, а паметта започва да пази информация за пътя, който е изминат. Ако нещо по пътя не е наред, паметта го заклеймява и после този маршрут несъзнателно ще бъде определен като неподходящ за придвижване.

Аналогично е и във вътрешното пространство. Кои заобикалят проблемите си на зиг-заг, кои предпочитат директно да минат връз тях. Времето на вътрешното пространство е странно и нееднородно. В него се вмества целият живот и на моменти е забързано, а на моменти тече съвсем бавно. Сякаш самата ситуация го определя. Докато вътрешното време тече, паметта започва да пази информация за всичко психично, през което се преминава. Ако животът е пътища, а човек е срещал неприятности по тези пътища, паметта ще ги заклейми. Те ще станат неприятни и непредпочитани. Следването на пътища без сърце носи единствено още и още проблеми и негативи.

Само че малцина са се научили да се вглеждат в себе си и да търсят информация за пътищата- реални на улицата и вътрешни в живота си. Това поражда огромни дисбаланси. После следват оплаквания от „лош късмет“, „направена черна магия“ и какво ли не още.

А всичко, което е необходимо, то е да се смени пътят в посока желания такъв. Стига само желанията да са реално постижими и съобразени с възможностите. Точно това е завършекът на упражнението.

То се базира на доста древна практика в магията, известна като принципа, че подобното привлича подобно. В съвремието чрез НЛП този принцип е доста добре развит. Дали ще го водим магия или НЛП няма значение, важното е, че работи.

Остава да се намери приятно място за сядане и да се приеме като вид забавление следващото. Да се затворят очи за кратко и да се усети спокойствието и силата на любимото място. Да се вземе от тези две неща вътре в себе си колкото може. Нека усетът да ръководи как да стане това вземане. 

Когато се приключи в вземането, вече има енергетизиране. След като е намерен физическият път със сърце, сега трябва да бъде намерен и духовен път със сърце. Дали ще има промяна, това вече зависи от вас самите. Всичко е във ваши ръце.