Екстравагантната колекция луксозни часовници на Владимир Путин

4
310
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Екстравагантната колекция луксозни часовници на Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин очевидно има слабост към луксозни часовници, но някои се чудят как човек може да си позволи такива шедьоври на най-висшето часовникарско майсторство с много по-ниски декларирани доходи.
Руската опозиционна група Солидарност пуска видео, което започва със заглавие „Часовниците на Клепрократ“ и показва кадри на Путин, носещ на ръката си цитираните модели. То изброява колекцията от скъпи часовници, които са на стойност близо $ 700.000 – около шест пъти повече от официалната годишна заплата на Путин. Във видеото се сравняват и часовниците на Путин с този на Барак Обама, който е модел на Jorg Gray и струва $200, както и с този на френският президент Франсоа Оланд, който носи модел на Swatch за $150. Перлата в короната на колекцията на руският президент е, както го описва самият производител, „несравним шедьовър” за $ 500,000 на немската марка A. Lange & Sohne. Моделът има платинен корпус, злато, сапфир-кристал стъкло и ръчно шита каишка от крокодилска кожа. Кадрите също отразяват и останалите представители на колекцията, с които Президентът на Русия е забелязван. Това са Patek Philippe Perpetual Calendar за около $60000, Patek Philippe Calatrava за $18,000, Breguet Marine за $15,000, Blancpain Leman Flyback за $10,000 и Blancpain Leman Aqua Lung Grande Date, струващ около $10,500. Официалната годишна заплата на Владимир Путин е 3,661,765 рубли или около $115,000. По тези данни изглежда, че Путин не е ял и пил нищо за период от 6 години, за да си позволи тази скъпа колекция – това саркастично изказване е на опозиционерът Борис Немцов.
Но Путин също е известен и с луксозните часовници, който прави като подарък, включително и неговите собствени, спонтанно свалени от неговата китка. Един такъв случай е часовникът му Blancpain, които по идентификация струва около $10,500, който подарил на сибирско момче, което срещнал по време на ваканцията си през август 2009 година. Той дал и друг подобен часовник на работник във фабрика през септември 2009 г., като видео показва как хвърля модел на Blancpain в мокрия цимент на строителна площадка през август 2010 г. Това не е първият път, когато опозиционни групи в Русия дават данни как видни руснаци без големи доходи са се сдобили със скъпи часовници. Руски сайт е съставил списък на политици и служители, като сред тях е и Патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, чиято автентична снимка (без намесата на photoshop), показва на ръката му модел на Breguet за $ 30,000.

Близкият приятел на Путин, бившият италиански премиер Силвио Берлускони също е известен с пищния си начин на живот, който включва склонност към луксозни часовници, които често и подарява.

Google