Най-новата марка часовници за 2015 година – Arnold Schwarzenegger

3
258
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Най-новата марка часовници за 2015 година – Arnold Schwarzenegger

Арнолд Шварценегер е впечатляващо световно лице, което съчетава в себе си много сфери от живота – той е спортист, бизнесмен, актьор и политик. Приятелски настроен и харизматичен, Шварценегер продължава да преследва своите страсти и наистина се наслаждава на тях.
Една от най-новите му изяви е създаването на собствен бранд часовници с неговото име. През годините той е бил посланик на няколко луксозни и скъпи марки часовници. По-рано тази година на световното изложение за часовници и бижута Baselworld 2015 актьорът представи на света дебютната си колекция от луксозни часовници Arnold Schwarzenegger „Eponymously“. Като сериозен почитател на „играчките“ за измерване на време, Арнолд доста време е работил над този проект, и ето че той вече е факт.

Самият Шварценегер твърди, че много е искал да бъде дизайнер и производител на собствена марка часовници и ето че тази мечта най-после се сбъдва, благодарение на сътрудничеството си с бразилската компания Magnum Group, която произвежда Swiss Made часовници като TechnoMarine, Just Cavalli, Sector, Bulova и Magnum Watches. Шварценегер гордо споделя как в продължение на година и половина редовно пътувал от Лос Анджелис до Бразилия, за да работи директно с Magnum Group по неговите проекти и концепции.
Но дали това е естествена и правдоподобна стъпка за този любител на часовниците? Той не случайно е избрал часовникарската компания Magnum Group. Факт е, че те притежават огромен производствен капацитет и ноу-хау, и по този начин може да се постигне достъпна цена на изделията, както и специален висок клас на моделите си с диаманти (известно е, че Арнолд харесва диамантите и от време на време носи часовници с инкрустирани такива). Помислете за логиката на това решение. Както е известно на всички, Арнолд Шварценегер дълго време е бил посланик (Ambassador) на известните луксозни швейцарски часовници Audemars Piguet и Panerai. Защо не е предпочел да си партнира с тях? Имал е голям избор от производители като Swatch Group, Richemont или LVMH. Арнолд не разполага с време или желание да създаде своя собствена фабрика за производство на часовници, така че най-добрият му залог е да се работи с партньор, който наистина иска и знае как да материализира визията му, което същевременно е удобно и за самия него.
През месец март 2015 г. голяма част от часовниците-прототипи вече са достъпни за почитателите. Наричаме ги „прототипи“, защото все още не е ясно как ще изглежда пълната колекция от часовници като стил и разцветки. В момента има над 100 различни единици в колекцията на Арнолд Шварценегер, но представители на компанията Magnum Group разкриват факта, че окончателната бройка на моделите в официалната колекция ще бъде по-малка на брой.

По визия и дизайн часовниците Arnold Schwarzenegger ще бъдат огромни и масивни, като дори и дамските модели ще са с 45-милиметрови корпуси. Той казва „Мразя, когато часовниците се губят на китката ми“ и обяснява, че предпочита големи часовници. Арнолд има впечатляващи китки и много големи ръце, така че, нищо под 45 мм широчина на корпуса няма да изглежда добре на китката му. Той харесва големи часовници, които са пропорционални на тялото му.
Относно механизмите – те ще бъдат швейцарски, като задължително ще присъства щампата Swiss Made на циферблатите и капаците. Стъклата на моделите ще са със сапфир кристали, а задвижването ще е както с кварцови, така и с механични движения. Цените на повечето часовници от новата марка стартират от 600 до 2,500 щатски долара.

Арнолд Шварценегер е човек с успешна кариера в различни сфери и идеологията на колекциите ще се фокусира върху три основни епохи от живота му – дните на културист, актьорската кариера и времето му като политик. Идеята е да бъдат създадени 3 колекции, всяка от която да характеризира дадена епоха:
– колекция THE LEGEND (легендата) – вдъхновена от метални, военни инструменти и уреди за трениране, които напомнят за ранната кариера на Шварценегер.
– колекция THE HERO (героят) – внушава изображения на Шварценегер в най-емблематичните си роли.
– колекция THE HERITAGE (наследството) – представя елегантна линия авторитетни класически часовници, които внасят сила и лидерство на личността, която ги носи.
Колекцията „The Legend“ на Arnold Schwarzenegger включва модели, изработени от масивна висококачествена стомана, като габаритите на корпусите варират между 45 и 58 милиметра в диаметър. Водоустойчивостта е стандартна 10 BAR (100 метра), механизмите на кварцовите модели са Swiss Made Ronda, а за механичните калибри – автоматични Sellita. Относно кожените каишки за своите часовници, Арнолд Шварценегер е безкомпромисен. Той е силно приспособен към малките детайли. Вдъхновен от якостта на своя колан (изработен от промишлена кожа) за вдигане на тежести, който е използвал от 1960, Арнолд иска да покаже тази якост и в каишките на своите модели.
Колекцията „The Hero“ изобразява елементи от дизайна, вдъхновени от неща като гири и фитнес оборудване. На задната част на корпуса е изписано „No Pain, No Gain“ (Няма болка, няма печалба). В тази колекция има мотиви от най-запомнящите се негови екшън филми – Терминаторът, Хищникът, Истински лъжи и много други военни или екшън герои, които помогнаха на Шварценегер да бъде това, което е днес.
Разнообразието на часовниците „Arnold Schwarzenegger“ е нещо смайващо. Разбира се, не всички от тях ще стигнат до крайния етап на производството, но това наистина не е гледна точка за г-н Шварценегер. Трябва да се помни, че той не прави нищо от това за пари. В действителност, повечето приходи от марката му ще отидат за подпомагане състоянието на училищните програми All-Stars, предназначени да накарат децата да бъдат по-ангажирани с фитнес и спорт. Арнолд не го прави за пари, Арнолд прави тази марка часовници, защото е влюбен в тези инструменти за време. Именно това е идеологията на колекцията му „The heritage“ – наследството.

Автор: Мегамол за часовници www.Chasovnici-bg.com

Google