11 вероятни претендента за „Оскар 2019“, които още не са излезли на екран

4
448
Добави коментар
Avtora
Avtora

Порталът USA Today състави списък с 11 филма, които още не са излезли на екран, но според кинокритиците имат големи шансове да бъдат номинирани за „Оскар-2019“.

Въпреки че церемонията е чак на 24 февруари догодина, доста от вероятните претенденти за статуетките ще дебютират тази есен на престижни кинофестивали във Венеция, Торонто, Ню Йорк и др. А ето кои са 11-те заглавия, които специалистите очакват с повишено внимание:

1. „Роди се звезда“

Не само заради вълнуващия тандем Брадли Купър – Лейди Гага. С този филм Купър прави своя режисьорски дебют, а освен това влиза и в образа на алкохолизиран рокаджия. С нетърпение се очаква и саундтракът към тази декадентска лента.

2. „First Man“Филмът е режисиран от Деймиън Шазел („La La Land“) и ще бъде представен на филмовия фестивал във Венеция. Звездата в тази лента е Райън Гослинг, който влиза в ролята на Нийл Армстронг.

3. „If Beale Street Could Talk“ 

Една американска любовна история от Харлем, разказана от режисьора на „Лунна светлина“ (Moonlight) Бари Дженкинс. Филмът е създаден по едноименния роман на американския писател Джеймс Болдуин, издаден през 1974 г. Действието се развива в началото на 70-те години на миналия век, а самото заглавие е препратка към още по-стари времена: то е вдъхновено от блус хита от 1916 г. парчето „Beale Street Blues“. 4. „The Favourite“

Ема Стоун се завръща на екрана в корсет заради историческа драма от 18-ти век, в която тя играе прислужница. Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос разказва за задкулисни интриги от времето на кралица Анна, която ще бъде изиграна от Оливия Колман.

5. „Вдовици“

В този съвременен трилър ще видим Лиъм Нийсън и Виола Дейвис, режисирани от Стив Маккуин („12 години в робство“). Историята разказва за 4 жени, изнудвани да платят дългове на починалите си съпрузи.

6. „White Boy Rick“

Криминална драма, в която Матю Маконъхи влиза в ролята на баща на бивш наркодилър, който става информатор на полицията.

7. „Can You Ever Forgive Me?“

Интересна биографична история, базирана на едноименната мемоарна книга на родената в Бруклин еврейска писателката Ли Израел. Мелиса Макарти влиза в образа на Ли, прочула се като фалшификатор на писма, написани от починали известни личности като Катрин Хепбърн, Есте Лаудер и др. След като е разкрита и става ясно, че самата тя е писала всички писма, Ли започва да краде автентични писма от библиотеки и отново да ги продава.

8. „The Front Runner“ 

Политическа биографична драма, в която Хю Джакман влиза в образа на неуспелия кандидат-президент Гари Харт.

9. „Beautiful Boy“ В тази драма на „Amazon“ Стив Карел играе ролята на баща, който се опитва да разбере пристрастеността на своя син към наркотиците.

10. „Roma“Режисьорът на „Гравитация“ Алфонсо Куарон описва новата си черно-бяла лента като ода за жените в Мексико сити, които са го отгледали. 11. „Ben Is Back“

В тази лента иконата Джулия Робъртс влиза в ролята на разтревожена майка, която посреща за Коледа своя син, излекуван от зависимостите си.