3 изненадващи ползи от SEO оптимизацията

1
151
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

август 14, 2018

19

Искате да увеличите трафика към вашия уебсайт? Целите да привличате лоялни клиенти и да увеличите приходите си?

Нека ви споделя една тайна.

SEO оптимизацията може да ви помогне да постигнете всичко това.

Какво е SEO?

SEO е съкращение от Search Engine Optimization или процесът на оптимизация за търсачки като Google, Bing, Yahoo и Yandex. С други думи, целта е вашият уебсайт да бъде лесно откриваем и да излезе на челни позиции при въвеждане на ключови думи от потребителите.

Ако вашето съдържание и уебсайт не са добре оптимизирани както за десктоп, така и за мобилни потребители, ще ви бъде повече от трудно да привличете така желания трафик.

Но увеличеният трафик е само началото. Нека разгледаме още няколко незаменими ползи от това да имате добре оптимизиран уебсайт:

1. Подобрен рейтинг и потребителско изживяване

Търсачките стават все по-умни. Едно от изискванията, за да получите по-висок рейтинг несъмнено е подобреното потребителско изживяване (user experience).

Търсачките изискват от вас оптимизиран за мобилни потребители дизайн и метрики, сигнализиращи, че потребителите ви прекарват достатъчно време на вашия уебсайт, като степента на отпадане (т.н. bounce rate) е ниска.

Но как да го постигнете? Създаването на качествено и полезно съдържание (текст, видео, снимки и др), което освен това е добре оптимизирано, допринасят за подобряването на потребителското изживяване. А, това ви прави по-привлекателни и за сложните алгоритми на търсачките.

2. SEO води до повишено доверие към вашия бранд

Когато уебсайтът ви се появява на челни позиции в търсачките, това автоматично увеличава доверието на потребителите към вас и вашите продукти или услуги.

Ако искате да бъдете възприети като лидер във вашия сектор, определено си заслужава да отделите време и ресурс за оптимизация на вашия уебсайт.

За още по-добри резултати, съчетайте SEO оптимизацията с доказано ефективния и модерен подход, известен като „Маркетинг чрез съдържание“. По този начин ще може да се превърнете в разпознаваем и търсен експерт във вашата област – бизснесът или човекът, на когото хората се доверяват и сами избират без да е нужно да ги убеждавате.

3. Органичното търсене привлича посетители

Проучване проведено от Conductor изследва повече от 310 милиона посещения на 30 различни уебсайтове и открива, че органичното търсене (organic search) привлича 64% от трафика.

И това не е изненадващо.

Едно друго изследване, извършено и публикувано от GE Capital Retail Bank, заключва, че 81% от купувачите разглеждат и сравняват продукти онлайн преди да извършат покупка. А, това доказва, че е много важно да излизате на предни позиции в търсачките.

Казано по-просто, SEO оптимизацията работи за вас и вашия бизнес. Не пропускайте всички ползи, които може да ви донесе.

Ние също сме насреща, ако имате нужда от помощ. Обещаваме да допринесем с богат опит, нестихващ ентусиазъм и реални резултати!

Reshenia.com е дигитална агенция. Ние сме силни в SEO оптимизацията, управление на онлайн репутация, създаване на уебсайтове, маркетинг чрез съдържание, рекламни кампании.
Може да ни пишете на [email protected] или да се свържете с нас: 0889 777 861

Recommended Posts

август 6, 2018

август 2, 2018

юли 19, 2018