Великолепни голове и 2 от 2 за Тотнъм във Висшата лига – SportVox

1
222
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Тотнъм постигна втора поредна победа във Висшата лига, след като надигра с 3-1 тима на Фулъм като домакин на „Уембли“ в двубой от втория кръг.

„Шпорите“ започнаха силно мача и още в шестата минута Моура пропусна страхотна възможност, след като бе оставен сам пред вратарското поле, откъдето засече с глава центриране на Дейвис, но не успя да намери мрежата.

Минута след това отново бразилецът излезе в голова позиция, която сам си спечели, пресичайки подаване на Чембърс. Моура обаче си поведе по-силно топката и Фабри се намеси. Кълбото стигна до Кейн той го прати в опразнената врата, но попадението бе отменено заради нарушение на Моура срещу стража на Фулъм.

В 23-ата минута Ериксен стреля опасно от границата на наказателното поле, но и този път топката премина встрани от вратата.
Пет минути след това и Фабри трябваше да се намесва след опит за центриране на Ериксен, превърнал се в атрактивен изстрел.

Тотнъм понамали темпото, а Фулъм започна да поглежда по-смело в предни позиции. В 39-ата минута Сери намери със страхотно подаване Сесеньон, който овладя с левия крак, след което се опита да шутира, но Лорис излезе бързо и улови.

Две минути преди почивката опит за изчистване стигна до Моура, който стреля от границата на наказателното поле към далечния ъгъл. Топката чукна гредата и влезе неспасяемо във вратата – 1:0. Това бе първи гол за бразилеца във Висшата лига.

В началото на второто полувреме Фулъм бе много близо до изравняването след чудесен изстрел по земя на Александър Митрович, но топката срещна страничната греда на Лорис.

В 53-ата минута по-добрата игра на гостите даде резултат. Брайън центрира от левия фланг към далечната греда, където Райън Сесеньон отклони за Митрович и сърбинът вкара с глава от седнало положение.

В 66-ата минута „шпорите“ можеха да върнат аванса си. Тръпиър центрира от дясно, Фабри се намеси лошо, след което Деле Али стреля по земя, но Льо Маршан изби пред голлинията.

Шест по-късно и шансът обърна гръб на Тотнъм. Хари Кейн получи прекрасна топка от Ерик Дайър, но от 5-6 метра нацели напречната греда.

В 74-ата минута Киърън Трипиър върна преднината на домакините след страхотно попадение от свободен удар, пращайки кълбото в горния десен ъгъл на Фабри.

180 секунди след това резервата Ерик Ламела напредна сам от центъра на терена, стигна до дъгата на пеналта и подаде вляво към Кейн, който финтира Чеймбърс и реализира елегантно за 3-1.

След успеха Тотнъм излезе начело в класирането с 6 точки, докато Фулъм е с нула.

Останалите резултати:

Кардиф – Нюкасъл 0-0
Евертън – Саутхемптън 2-1
Лестър – Уулвърхемптън 2-0
Уест Хем – Борнемут 1-2