Ливърпул победи Кристъл Палас :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
225
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Ливърпул победи с 2:0 като гост Кристъл Палас в последния мач от втория кръг на Висшата лига. С победата мърсисайдци събраха шест точки и излязоха на второ място в класирането, точно зад шампиона Манчестър Сити, който има по-добра голова разлика.

Главна роля за победата на „червените“ обаче изигра главният съдия на срещата Майкъл Оливър, който свири пресилена дузпа в края на първото полувреме, а четвърт час преди края изгони защитника на домакините Аарън Уан Бисака за спорно нарушение. Логично, публиката на Палас изпрати с бурни освирквания Оливър и помощниците му както след края на първото полувреме, така и след края на второто.

Срещата на „Селхърст Парк“ в Лондон започна по-добре за гостите, но техният натиск трудно се материализираше в реални голови положения заради компактната постройка в отбрана, избрана от Рой Ходжсън.

В 23-тата минута гостите получиха отличен шанс за гол, след като Наби Кейта изведе Мохамед Салах зад гърба на отбраната на Кристъл Палас, но опитът на египтянина за прехвърлящ удар за малко да изпрати топката над трибуната зад вратата на Уейн Хенеси.

Малко след това гредата се превърна в най-верен помощник на вратаря на Ливърпул Алисон. Бразилецът само изгледа безпомощно страхотния фалцов удар на Андрюс Таунсенд от над 30 метра разстояние, но за негово щастие напречната греда лиши домакините от гол.

Полувремето вървеше към нулево равенство, когато в 44-ата минута Салах се строполи в наказателното поле при борбата за една топка с Мамаду Сако. Майкъл Оливър обаче и за миг не се поколеба да посочи бялата точка, въпреки лекото падане на звездата на мърсисайдци и протестите на играчите на домакините. Джеймс Милнър застана зад топката и хладнокръвно реализира за 1:0.

През второто полувреме Кристъл Палас заигра много по-открито и на Алисон му се отвори доста работа. Бразилският страж на няколко пъти спаси сигурни голове след удари на Лука Миливойевич и Уилфрид Заха, а гостите чакаха шансовете си на контраатака.

При една такава Салах изпроси червен картон на направилия отличен мач за домакините бранител Уан Бисака. Салах бе изведен отново зад гърба на бранителите, но веднага бе застигнат от бързоногия Уан Бисака. Усетил присъствието на играч зад себе си, нападателят на Ливърпул падна на земята с ефектно гмуркане, което отново заблуди Оливър и той вдигна червен картон на бранителя, вместо да санкционира с жълт такъв нападателя.

Останали и с човек по-малко, „орлите“ оголиха отбраната си и хвърлиха всички сили в търсене на изравнителния гол. Ливърпул обаче само това и чакаше и в добавеното време на срещата Садио Мане реализира за крайното 2:0 при една контраатака. За сенегалеца това бе трети гол от началото на шампионата.