Спецполицаи задържаха трима мъже за онлайн сексуална експлоатация на деца

1
143
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Спецполицаи от ГДБОП задържаха трима мъже за онлайн сексуална експлоатация на деца. Операцията е на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от Плевен, Габрово и Велико Търново.

На 22 август т.г. е задържан 20-годишен от с. Черковица. Установено е, че използвайки програма, създадена за мобилни устройства, в група, включваща потребители от цял свят, той е споделял файлове, съдържащи брутални сцени на сексуално насилие на деца. За да обменят своите „колекции“, въпросните потребители са използвали кратки текстови съобщения, вкл. т.нар. “кодови думи“ и посочвали линкове в акаунтите си в Dropbox.

Ден по-късно друг негов „колега по интереси“ – 43-годишен жител на Севлиево, също попаднал в полицейския арест. В хода на операцията е задържан и 39-годишен рецидивист, също от Севлиево. Мъжът е с множество криминастически регистрации – за изнасилване през 2005 г. и за извършени две блудства с малолетно през 2007  и  2008 г.

Според събраните данни, използвайки ресурсите на социалната мрежа Фейсбук, той е установил целенасочени контакти с над 300 момичета на възраст 12 и 13 години, като ги склонявал в реално време да проследяват пред камера извратените му сексуални желания.

С постановление на Софийската районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение по чл.155 б от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до 72 часа.