Героите от Нарния са „посланиците“ на „Стара хартия за нова книга“ 2018

1
262
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За втора поредна година Бургас ще домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на кампанията.

Както всяка година, кампанията има литературна тематика, вдъхновена от популярна детска книга. В настоящото издание малчуганите ще имат възможност да влязат в “дрешника” на приказния свят на Нарния, създаден от северноирландския писател Клайв Стейпълс Луис.

Припомняме Ви, че тази година Бургас ще бъде първата спирка на инициативата. Децата от града и региона ще могат да предадат хартията си на 8 септември, между 10:00 и 14:00 часа, а срещу нея да получат нова книжка. Всеки малчуган ще има възможността да вземе само една книжка. Тези, които занесат повече хартия, ще получат като бонус и специалното издание на образователната книжка ”Грийн тийн”.

За петте години в инициативата са се включили близо 26 250 деца. Малчуганите заедно със своите родители са предали за рециклиране 133 тона хартия и са получили 29 600 книжки. Така всички заедно сме спасили от изсичане 1730 дървета. От 2015 г. инициативата се превърна в национална и до този момент е преминала през градовете Пловдив, Бургас, Варна, Хасково и Русе.