ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ТАКСИМЕТРОВИТЕ КОЛИ И ПРЕЗ НОЩТА MEDIAMIX МЕДИЯМИКС-НОВИНИТЕ НА ЕДНО МЯСТО

1
233
Добави коментар

Ще се извършват проверки на таксиметрови коли и през нощта, съобщили от областния отдел на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, до общински съветници от Бургас. Преди седмица те настояха служителите на държавната агенция да засилят проверките на таксиметровите услуги в Бургас.

През летните месеци този тип превози се увеличават многократно, заради хилядите гости на града. Съветниците обърнаха внимание, че е важно тази услуга да бъде качествена. За да бъдат доволни жителите и туристите не би трябвало да се допускат безнаказани нарушения, катонадписани сметки, отказани курсове, неуместно поведение на водачите и т.н.

От Автомобилна администрация посочват, че за периода от 1 май до 23 август са проверени 240 таксиметрови автомобили, като са съставени 20 акта. Спрени от движение са 24 автомобили, които са извършвали нерегламентирани превози на пътници и през територията на Община Бургас. След установени нарушения са спрени от движение два автобуса, с които са извършвани обществени превози.

Извършени са и съвместни проверки с Дирекция „Икономически и стопански дейности“ към Община Бургас. Общинските съветници обръщат внимание, че контролът над таксиметровите коли е важен за гражданите, които използват услугата, както и за лоялните таксиметрови компании и шофьори.Източник:https://dariknews.bg/