Създаване на уникално фирмено лого

1
322
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Какво всъщност е ЛОГО

Какво е логото? Логото е комбинация от текстови и визуални изображения, които служат за две цели. Те представят на хората името на фирмата и създава визуален символ, който представлява вашия бизнес. Някои лога имат мощна символична връзка, свързана с паметта на хората. Например, златните дъги на McDonalds са толкова познати, че вече не се нуждаят от текста „McDonalds“, за да разпознаете, че този символ представлява McDonalds.

Фирменото лого – отличителния белег на вашата фирма. Хората като клиенти, често при избиране на дадена стока или услуга се водят по зрителната си памет и се доверяват най-много на тази оферта която им изглежда най-позната или най-доближаваща се до техните предварително изградени представи за търеният от тях продукт. Както например при авиокомпанийте ние очакваме да видим симовли от сорта на : небе;облаци;слънце;райко кътче;с ключови думи от сорта на: AIR,FLY и JET. Веднага едно добро лого ще рефлектира в съзнанието ви и сами ще си отговорите какво всъщност ни предлага само с един поглед върху него.

 Колко сериозно и иновативно трябав да подходим към създаването на Логото

От време на време се случва компаниите да сменят своето лого, в резултат на което те да обновят своя облик, да се идентифицират по ясно спрямо конкуренцията и да покажат по-добре предмета им на дейност. От една страна тази промяна както всяка друга е глътка свеж въздух и вид разчупване и иновация, но от страната на потребителите това всъщност е нова тема на разговор и обсъждания, а кому не е нужно допълнително внимание върху продукта или услугата, които предлага. Нека си представим за минутка как само бихме реагирали ако логото на Coca-Cola се смени и как бихме гледали на тази промяна. Сигурен съм че, няма човек който да си представя по друг начин логото и как при такава смяна на облик на продукт, с толкова дългосрочна история би се отразило на зрителната ни памет.

дизайна на лого.

Сега погледнете извивките на ин-ян: те могат да представят вълни, ако искате, така че това да доведе до цялото сърфиране. Превод: сърфистите от всички сфери на живота са добре дошли да се возят вълни.

Логото работи. Тази малка малка компания се превърна в международна сензация, която е повече от продажба на сърфове. Техните тениски са любими в Хавай, Австралия и Япония.

И така, как да направя уникално лого?

Не се забърквайте да проектирате готино лого, надявайки се, че ще се превърне в магнит за търговия. Вечното, оригинално лого отнема време. Съсредоточете се върху това, което прави вашия продукт или услуга уникален. Не мислете само за това, което правите, а защо го правите. Докато се впускате в процеса на създаване на идеалното лого, имайте предвид тези няколко безплатни съвети от нас:

 Открийте вдъхновението

Започнете от там какво ви вдъхнови да стартирате дейноста си? Имате ли смислен отговор на този въпрос, някъде там ще се крие и идея за създаване на вашето УНИКАЛНО лого. 

 Познайте аудиторията си

Следващата ключова стъпка е да опознаете потенциалните си клиенти. Да  вникнете по-дълбоко в тяхното съзнание и да откриете какво би им привлякло вниманието точно към вашето лого. Както вече споменахме то трябва да вдъхва сигурност на първо място, трябва да е иновативно и да е строго предназначено към някаква целева аудитория. Ако например продавате детски играчки логото ви няма да е нещо свързано с коли?! То ще е строго таргетирано да грабва вниманието на малки деца, търсещи забавление.

 Доверете се на вашия дизайнер

След като сте направили необходимите проучвания и имате някакви идеи за изработка на лого, споделете вашите констатации с нас. След това отстъпете назад, облегнете се удобно и оставете работата на нас. Когато сте в гората нощно време може да ви бъде трудно да видите каквото и да било. Ние сме тези с големия фенер, които ще ви измъкнем от тъмнината. Ще разгледаме цялата концепция и ще сътворим вашето чудесно лого. Доверете се на инстинктите си.

Първоначалното лого на Apple е създадено от един от основателите на марката. Дизайна и бе преработен десетилетия по-късно от професионален дизайнер, който запази същността на оригиналната концепция, като същевременно интегрира естетическата чувствителност и насоки на Стив Джобс за компанията.

 Бъдете гъвкави и адаптивни

Гъвкавостта е ключът в дизайна на логото. Символите на Apple и Nike, които познаваме и обичаме днес, не са имали толкова благоприятно начало. Не забравяйте, че любимия Swoosh е обикновена лента за обувки за компания, която още не е била наречена Nike. Вашето лого не трябва да е перфектно днес! С развитието на вашата компания и марка ще можете да видите и тествате това, което клиентите обичат – и не обичат – за логото ви. Това не означава, че редизайнът на логото е лесен, но компаниите могат да преминат през него повече от веднъж през живота си.