Как да прекроим жилището: Трансформация на хол в кухня

2
161
Добави коментар
clashbade
clashbade

Как да прекроим жилището: Трансформация на хол в кухня

Има жилища, които позволяват големи промени, ако сме готови да се заемем с основен ремонт

При покупка на старо жилище, чиято площ позволява, може да предприемем по-големи промени и да трансформираме хола в кухня. Това е възможно, когато холът е достатъчно просторен и към него има тераса. За да се осъществи идеята, трябва да сме наясно как ще изглежда окончателният проект. След като вече сме начертали примерната схема, може да пристъпим към същинските действия.

За да се уточни бюджетът за всички дейности по ремонта, трябва да се консултираме със съответните специалисти. Със сигурност ще съумеем да спестим средства, ако при употребата на строителната техника, се обърнем към фирма, предлагаща услугата оборудване под наем.

Бихме могли да потърсим помощ и сред приятелите си и роднините си, които да съдействат при някои от детайлите, стига те самите да се чувстват достатъчно подготвени в тези области.

При използваните материали трябва да има баланс и да не търсим непременно най-евтините оферти. Разбира се, сумата ще се оскъпи, ако електрическата инсталация е за подмяна, а и предвид намесата на ВиК майстори, които да пригодят хола в кухня.

Препоръчително е терасата да бъде остъклена и да се изкарат готварските уреди там. Така си осигуряваме дневен тракт в останалата част от помещението – перфектно решение, ако имаме многочленно семейство, и обичаме често да каним гости.

Предимствата на комбинирания вариант

Ако преустроим хола в кухня, ние на практика не се лишаваме от него, а получаваме комбиниран вариант, който ще ни предостави редица опции. Само си представете, че вечер няма да пренасяте храната и посудата от едната стая към другата, а когато сте поканили гости, това е значително улеснение.

Ще получите шанс за широк дневен тракт, в който да поместите диван, маса за хранене, тв и аудио система.

Постарайте се да зонирате и организирате така помещението, че всяка мебел да е на мястото си и да ви създава удобство. Може да поставите кухненски остров или бар плот, с който да разделите визуално стаята на две, както и да заложите на различни покрития на пода.

След като пренесете кухнята на терасата, остава само да подберете интериора.

Стремете се той да бъде практичен, а не просто актуален и в крак със съвременните тенденции. Така ще сте спокойни, че ако получите импулс да го освежите, винаги ще може да го сторите чрез вкарването на дребни елементи в декора, или чрез нови цветове на стените и текстила.