Изчислителната мощност на Биткойн се е удвоила от Май месец въпреки корекцията в цената му

1
144
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Fundstrat, инвестиционна фирма на Wall Street, водена от Том Лий, съобщи, че изчислителната мощност на Bitcoin се е удвоила от май месец насам.

“Въпреки мечият пазар на BTC, изчислителната мощност се удвои от май до 57 EH / s – Дори при модернизиране на съществуващото оборудване, през май 18-та година се появи почти 1 GW нова консумация на енергия срещу 5.2 GW. Праговете вече $7300 ($5300 cash BE) vs. $6000 през май, “Sam Doctor в Fundstrat каза.
Експоненциално увеличаване на майнинг активността

Прочетете още: “КАКВО Е ХЕШ-РЕЙТ (HASH RATE) И ЗА КАКВО ВСЪЩНОСТ СЛУЖИ” и “Повече за биткойн майнинга”

От февруари, оценката на пазара на крипто валути е намаляла с повече от 80%. Въпреки това минната активност в сектора на криптопровалутите продължава да нараства с експоненциална скорост.

Трудността на добива на Bitcoin, която измерва колко трудно е да се намери хеш под дадена цел, се променя въз основа на изчерпването на доминиращата крипто валута. Ако по-малко хора копаят Bitcoin трудността на майнинга намалява. Но, когато повече хора се вклюяват в него и разрастването на мрежата се увеличава, трудността при добива на Bitcoin също се увеличава.

Когато трудността се увеличи е по-трудно да се намерят блокове, което води до спад в приходите на миньорите. Блокчейн наградата на Bitcoin се променя веднъж на всеки четири години и като такава, несъответствието на приходите от добива на БТК често се дължи на колебливостта в трудността на добива на Bitcoin.

Ако наградата остане една и съща от четири години, все пак трудността се увеличава, минус БТК ще бъде генерирана за покриване на разходите на миньорите и минните центрове. Това означава, че ако цената на БТК също се понижи, тогава приходите на миньорите намаляват още повече.

Следователно, когато цената на БТК падне, което води до спад в приходите от добив, нормално е да се очаква и спад в изчислителната мощност на Bitcoin.

Въпреки това, през последните пет месеца тя се е увеличила повече от два пъти, въпреки 70-те процента спад в стойността му за осеммесечен период. Това означава, че миньорите все още са склонни да разширят ресурсите си и да продължават да развиват сигурността на блокчейн. 

По-рано този месец BitMEX Research разкри, че Bitmain, най-голямата майнинг-логична компания в сектора на крипто пазара, поддържа нивото на печалбата си за да втвърди господството си на пазара.

Изследването гласи :

“Тези ниски цени вероятно ще бъдат умишлена стратегия на Bitmain, за да изтласкат конкуренцията си, като ги карат да изпитат по-ниски продажби и следователно финансови затруднения. Според нас тук стои ключът към една от основните движещи сили зад решението за публично предлагане. Успешното публично предлагане може да увеличи наличната огнева мощ за да продължи тази стратегия и да елиминира предимството, което конкурентите биха могли да постигнат, като направят първо своите IPOs. “
Положителен индикатор

Увеличаването на трудностите и натрупването на Bitcoin винаги е положителен индикатор, тъй като това означава, че мрежата blockchain е по-силна, по-стабилна и устойчива на атаки. Още повече, това показва и готовността на миньорите да продължат минните си операции, въпреки ясния спад в печалбата от спада в цената на БТК.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДОХОДИ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА СИ ДОКАРАТЕ В СФЕРАТА НА КРИПТОВАЛУТИТЕ ОТ НАШИЯТ РАЗДЕЛ, СЪЗДАДЕН СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС. 

ХАРЕСАЙТЕ НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА ЗА ОЩЕ КРИПТО НОВИНИ