Барса обърна Сосиедад за три минути – SportVox

1
174
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Барселона регистрира четвърта поредна победа в Ла Лига, след като надделя с 2-1 при визитата си на Реал Сосиедад в двубой от четвъртия кръг.

Домакините успяха да поведат след само 12 минути игра. Ектор Морено свали топката с глава след изпълнение на фаул, а кълбото се озова в Ариц Елустондо, който с бомбен шут опъна мрежата зад тер Щеген.

Три минути преди почивката гостите бяха много близо до изравнителен гол, след като Жерард Пике стреля от легнало положение, но Руй успя да избие в корнер.

В 59-ата минута баските организираха перфектна контра, при която Рубен Пардо изведе Оярсабал сам срещу тер Щеген, но ударът на нападателя бе доста неточен. Секунди след това Тео Ернандес се откъсна вляво сам срещу тер Щеген, но стреля в тялото на германеца.

В 62-ата минута Реал отново имаше уникален шанс за втори гол. Този път Хуанми се озова в прекрасна позиция, но не съумя да преодолее стража на гостите.

Секунди след това Барса наказа пропуските на домакините, след като Руй се намеси лошо при един корнер и Луис Суарес реализира отблизо за 1-1.

В 66-ата минута каталунците направиха пълен обрат след нов гол от ъглов удар. Защитата на баските изчисти лошо и Усман Дембеле вкара с изстрел от 12 метра.

В 87-ата минута Хуанми получи златна възможност да изравни, след като бе намерен съвсем сам в наказателното поле, но ударът му с глава не намери целта.

След победата Барса има 12 точки и остава на първо място, докато Реал е десети с 4.

По-рано днес Атлетико Мадрид и Ейбар завършиха наравно 1-1.