Сити и Челси с убедителни домакински победи – SportVox

1
138
Добави коментар
sheri
sheri

Шампионът Манчестър Сити записа четвърта победа във Висшата лига, след като надигра новака Фулъм с 3-0 на „Етихад“ в двубой от петия кръг.

Домакините поведоха още във втората минута, след като Фернандиньо открадна топката в средата на терена, напредна сам, след което центрира към Лирой Сане, който се разписа от пет метра – 1-0.

В средата на първата част Серхио Агуеро получи подаване в пеналта, но изстрелът му бе блокиран. Кълбото обаче попадна в Давид Силва, който от няколко метра реализира за 2-0.

Само две минутки след началото на второто полувреме Рахийм Стърлинг вкара за 3-0, засичайки от 2 метра чудесен прострелен пас на Агуеро.

След този успех Сити е трети в класирането с 13 точки, а Фулъм е 15-и с 4 пункта.

Челси записа пета поредна победа и вече има 15 точки, с колкото е и Ливърпул, след като надви друг новак – Кардиф, с 4-1 на „Стамфорд Бридж“.

Гостите поведоха в 16-ата минута, след като Бамба се разписа от близка дистанция. В 37-ата Еден Азар изравни с красив удар по земя от границата на пеналта.

Минута преди почивката чудесна атака на „сините“ завърши с пас на Оливие Жиру към Азар, който от няколко метра вкара за 2-1.

В 80-ата минута Азар оформи своя хеттрик, след като бе точен от дузпа. Три по-късно бразилецът Вилиан оформи крайното 4-1 с много красив изстрел от 20 метра.

Останалите резултати:

Борнемут – Лестър 4-2

Хъдърсфийлд – Кристъл Палас 0-1

Нюкасъл – Арсенал 1-2