Историята на Черния Лорд

2
401
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Всичко, което не знаем за Лорд Волдемор

Eдин от най-разпознаваемите и интересни злодеи, според мен е Онзи, който не бива да се назовава.

Всички, които сме гледали филмите за Хари Потър или сме чели книгите, познаваме Лорд Волдемор. Но дали наистина е така и колко всъщност знаем за историята на героя на Роулинг?

Ето малко любопитни подробности за живота на Том Ридъл преди да се превърне в Черния Лорд.

Том Марволо Ридъл произлиза от семейство Гънт, които са последните живи наследници на Салазар Слидерин (един от четиримата основатели на Хогуортс). Семейството на Черния Лорд е изцяло чистокръвно. Името на майката на Волдемор е Меръпи Гънт. Магическите способности на Меръпи не се показват години наред, а брат й и баща й я малтретират. 

Семейството е бедно и всичко, което притежава, е огърлица, принадлежала на Слидерин и пръстен, който е семейна реликва. По-късно Волдемор превръща и двете бижута в хоркрукси. 

Меръпи се влюбва в красив и богат мъгъл на име Том Ридъл.  По това време баща й и брат й са изпратени в Азкабан за нарушаване на един от вещерските закони. Магическите способности на Меръпи се проявяват, а тя решава да ги използва като забърка любовна отвара за Том Ридъл. Тъй като е заченат под влиянието на отварата Волдемор не е способен да изпитва истински чувства и емоции. Скоро след това Том изоставя бременната си жена. Сама и безпомощна, Меръпи продава медальона на Слидерин на Боргън, собственика на Borgin and Burks. Скоро след това ражда детето си и умира.

Том Марволо Ридъл, злощастното отроче, се оказва в сиропиталище. Там евентуално получава визита от Дъмбълдор, за да му бъде дадено писмо за Хогуортс. Момчето изаства без близки и приятели. 

От книгите познаваме Том Ридъл като харизматично и брилянтно момче, което обича да манипулира околните – той е тих, не показва емоции и има талант за всичко. По-късно, когато отива да търси семейството си, разбира какво се е случило с майка му и в яростта си избива повечето си живи роднини, разбираме какъв е всъщност. 

След това историята се знае от всички. Волдемор започва да прави хоркрукси и за няколко години събира армия от поддръжници, които се превръщат в първите смъртожадни. 

За историята на Волдемор има и фен филм от преди година. Ето го и трейлъра.

Видео: Youtube