Не е за вярване! 42-годишна „Жигула“ на 378 километра подлуди колекционерите (СНИМКИ)

1
103
Добави коментар
slavchev
slavchev

Уникална „Жигула“ на 42 години с пробег от едва 378 километра подлуди колекционерите.

В крайна сметка някогашната перла на съветското автомобилостроене беше закупена от ценител от Санкт Петербург. Цената на сделката не беше обявена, но имайки предвид стандартите в Русия, сумата е била внушителна, пишат специализираните издания.

Автомобилът е произведен през далечната 1975 година и е напълно запазен. За времето си това е истински звяр – двигателят със 77 конски сили осигурява ускорение от 0 до 100 километра за 16 секунди. По времето на социализма този модел беше изключително популярен и в България. Проблемът беше, че колата не можеше да се закупи веднага.

И това е интересно: LADA пуска брутален джип на цена от 13 000 лв (снимки и видео)

Необходимо беше да се направи депозит от 1500 лева и да се чака ред няколко години, преди да докоснеш заветните ключове.

Досадна подробност е фактът, че не се получаваха никакви лихви за изтеклите години.

Важното беше, че си се сдобил с мечтаната „Жигула“, или „Ладичка“, както често ги наричахме навремето. Моделът, който днес подлуди колекционерите, беше запазена марка и на партийния елит у нас. Със служебни жигули бяха оборудвани партийните дейци от среден ранг. Началниците им пък се возеха в по-широките и мощни „Волга“.