Няма друга такава вкусотия! Тази рецепта за виенски шницел ще накара гостите ви да си оближат пръстите! (СНИМКИ)

1
306
Добави коментар
slavchev
slavchev

Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от месо. Спомнихме си как в детството ни под шницел си се разбираше плоско оформено мляно месо, и че често в кухните на майките ни пържената храна в маслена баня е присъствала, пише кулинарка в Hera.bg.

В нашата кухня пърженото не е на особен почит и разговора за хапването на тези шницели приключи бързо. Мина може би месец, два, докато пред очите ми се изправи хубаво месо за шницели. Реших, че в името на хубавите спомени ще направя виенски шницели.

Продукти:

600 гр шницели

1-2 яйца

50 грама галета

черен пипер, сол

мазнина за пържене

Приготвяне:

Преди да нарежете месото можете да го сложите да стегне леко във фризера, така ще ви е по-лесно да го нарежете. Почистете го от всякакви ципи. Месото за шницел обикновено се приготвя от шол. Порциите се режат напречно на мускулното влакно, след което се начукват добре до дебелина около половин сантиметър.
 

Всяко парче поръсваме с черен млян пипер, овалваме в яйце, после в галета и потапяме в нагорещена маслена баня. Мазнината в съда трябва да е повече за да не залепва (около 3 см). Пържим до златисто (за около 1-2 минути от всяка страна) и оставяме да се отцеди върху кухненска хартия или решетка.

Моето предложение за гарнитура е с картофки-ветрилце.
жената блиц

loading…

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани