Колекция от хубави часовници за всеки повод

1
182
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Колекция от хубави часовници за всеки повод

Основата на всяка колекция за часовници за ежедневието в идеалния случай трябва да е пълна с полезни функции. Също така всеки часовник да е в състояние да издържи по време на ежедневни пътувания, през уикендите, за официални поводи и случаи на случайни злоупотреби.

Поради тези причини един добър избор в тази категория е Casio Pro Trek PRG-650Y-1. Casio е популярен избор за хората, които искат екстремна функционалност без да правят компромиси с добрия външен вид. Японската марка разшири своята колекция Pro Trek с добавянето на PRG650Y-1, нов часовник, който включва магнитен датчик за отчитане на компас, сензор за налягане, който функционира като алтиметър и термосензор за температура. Този аналогово-цифров часовник има и възможност за хронометър, до пет ежедневни аларми, водоустойчивост до 100 метра, световно време и таймер за обратно отброяване. PRG-650y-1 се захранва от технологията Tough Solar Power на Casio, която премахва необходимостта от смяна на батерията, а вместо това притежава акумулаторна батерия, зареждаща се от светлина. Заслужава си да се отбележи, че всеки часовник в серията Pro-Trek на Casio включва висотомер.
Разбира се, всеки също ще се нуждае от часовник за официални случаи, който да се носи на събития като сватби, вечери и други. Отличен избор за това е Seiko Presage „Sakura Fubuki“ Реф. SRPC01. Този часовник дебютира на Baselworld 2017, където Seiko предложи меню с цветни нови модели в своята колекция All-mechanical Presage, с ослепителни циферблати, вдъхновени от класическата официалност. Циферблатът разполага със седем слоя от гланцово покритие за постигане на привлекателен, богато оформен вид. Корпусът с диаметър 40,5 мм е изработен от неръждаема стомана и е покрит със стъкло от кристал, произведен от специален материал на Seiko, наречен Hardlex. Специално изработената корона помага да се осигури водоустойчивостта на кутията от 50 метра. Но може да се наложи да скочите в самолета, за да се сдобиете с такъв, тъй като Seiko няма да пусне тези часовници Presage в много държави, включително и в САЩ.

За лятото, когато човек прекарва много време на плажа, е необходимо да се снабди с надежден водоустойчив часовник. Така че за сърфиране, гмуркане с шнорхел или просто за плуване, добър вариант е Tissot Seastar Powermatic 80. През 2011 г. Tissot стартира своята радикално преработена колекция Seastar 1000 с чист отличителен външен вид и повишена функционалност. Моделът с механична основа бе модернизиран, за да включи калибъра Powermatic 80 с 80-часов резерв на мощност. С корпус от неръждаема стомана със сапфирен кристал на корпуса, този швейцарски водоустойчив автоматичен часовник е красив отпред и отзад и е идеален за случаите, когато искате да сте във водата без да го сваляте.

Никоя колекция няма да бъде пълна без хронограф и за да запълним липсата на такъв модел, добро предложение е например моделът Chronograph Racer от Citizen. Японският Citizen Watch Co. ще отбележи 100 години през 2018 г., а за да отпразнува поводът, марката пусна в ретроспекусионен хронограф за часовници, Tsuno Chronograph Racer в Baselworld. Новият часовник отразява дизайнерските влияния от хронографите от 1972 г., известен като Challenger Timer и особено от неговия наследник през 1973 г. Tsuno Chrono. Моделът има кръгъл корпус от 45 мм, а другите усложнения, освен хронографа и алармата, са възможни благодарение на механизма Citizen Eco-Drive, с който се отличава способността на часовника да използва естествената или изкуствена светлинна енергия за захранване на часовника.

Автор: Chasovnici-bg.com

Google