ПОРОЕН ДЪЖД НАВОДНИ ПОМОРИЕ MEDIAMIX МЕДИЯМИКС-НОВИНИТЕ НА ЕДНО МЯСТО

3
150
Добави коментар

снимка:BurgasNews.com Пороен дъжд, който се изля в Бургаска област, предизвика наводнения в ниската част на Поморие. От пожарната заявиха, че са се отзовали на 15 сигнала за наводнени улици в града, където няма изградена канализационна система. Най-големи са щетите на ул. „Солна“, която е важна пътна артерия. Има аварирали автомобили и отнесени регистрационни номера на коли, наводнени партерни етажи, предаде бургаският сайт „Флагман“, като се позова на очевидци. видео:https://www.youtube.com/

До момента трима души са потърсили помощ на телефон 112, за да бъдат изведени от домовете си в Поморие на улица „Солна“ по време на проливния дъжд, съобщи кмета на морския град Иван Алексиев пред БТА. Той добави, че хората са били притеснени, че домовете им ще бъдат залети. Единият от тях е с увреждания и затова е сигнализирал, за да бъде изведен навреме от пожарникарите.

Според Алексиев за кратко време над града се е изсипало огромно количество вода, но няма фатално залети къщи и поражения от проливния дъжд. Той добави, че времето вече се успокоява.

Улица „Солна“ е най-ниската точка на Поморие и при всеки по-сериозен дъжд се наводнява.

Дъждът в Бургас също стихва, няколко улици в града са наводнени, тъй като заради огромното количество вода шахтите не се справят и тя все още се отича. Към момента няма сигнали в Областна администрация за бедстващи хора.

Лошото време в Бургаска област е част от средиземноморския циклон, който премина през Гърция. Според сателитните данни циклонът отива към Варна.Източник:https://dnes.dir.bg/