Ако в прозореца се забие птица

9
294
Добави коментар
taro-bg
taro-bg

Птиците (не само гълъбите, макар че най-вече те) понякога са разсеяни същества. И досущ като хората, не са застраховани от катастрофи в сгради. 

Улисани в светкавичния си полет, често не осъзнават, че насреща им има такива препятствия като стъкла на прозорци в сградите. А когато го осъзнаят, вече е късно. В резултат може да се наранят сериозно, понякога смъртоносно, ако скоростта на полета е била голяма. 

Но не винаги. Случвало ми се е да видя гълъб да катастрофира така, но само да се отръсква учудено защо тъй полетът му внезапно е прекъснат. След което да си отлита без да е станало друго, освен да се постресне.

В практиката ми обаче имаше случаи на хора, които се опитваха да придават магическо значение на птичата разсеяност. Други бяха лъгани от врачки, че е признак за направена черна магия. За някои хора въобще това птица да катастрофира така в прозорците им, си е причина за страх и стрес. Така че ето един полезен ритуал, който да снеме страха.

Първото, което е необходимо, е да се огледа катастрофиралата птица. Ако птицата е умряла от удара, за съжаление няма какво да се стори за нея, освен да се погребе. Но ако е пострадала, правилното е да се отнесе на ветеринар или в някой от центровете за безплатни грижи за пострадали гадинки. Въпрос на човещина е. 

Птицата не е носител на лошо, нито зла, нито пък означител за направена черна магия. Просто не е видяла стъклото или е летяла с твърде голяма скорост и не е успяла с маневрата за избегването му. Затова не трябва да се третира като враг и в никакъв случай не трябва да се напада. 

После се вземат нови и непалени три бели свещи. Поставят се така, че да образуват триъгълник. Палят се. На светлината им се медитира в продължение на 10 минути. 

Медитацията следва да е съпроводена с визуализация как от човека, който е станал свидетел на случката с птицата, се снема страха и стреса. Това става като се визуализира по следния начин. Човекът да види обхванат в тъмна сфера, която в процеса на визуализацията да се прочисти. Накрая сферата трябва да изглежда бяла и да вдъхва спокойствие. 

Като се приключи, свещите се гасят. Не е необходимо да се хвърлят. Може да се ползват по-натам за други цели.