ПРЕГЛЕД-КРИТИКА,АНАЛИЗИ,ПОЛИТИКА

1
112
Добави коментар
yphalachev
yphalachev

Националистически и крайнодесни партии постигнаха значителни победи в Европа-взеха властта или се превърнаха в основен фактор и принудиха либерални лидери да променят програмите си,за да оцелеят.Доиде ред и на Швеция.

 В първите генерални избори в Швеция, откакто скандинавската страна прие значителен брой бежанци,  антиимигрантската партия „Шведски демократи“ заема второ или трето място след гласуването в неделя.

Държавната телевизия „SVT“ обяви, почти веднага след затварянето на избирателните секции, че предварителните ѝ резултати сочат, че управляващата Социалдемократическа партия постига и най-слабия си резултат някога, събирайки 26.2 процента от гласовете.

В Швеция националистите са постигнали най-добрия резултат в своята история

Според прогнозите   партия „Шведски демократи“ печели 19,2-19.7 % на парламентарните избори.
И Швеция в политическа несигурност след силното представяне на крайнодесните на изборите.Нито един от основните парламентарни блокове не спечели мнозинство, а крайнодясната партия „Шведски демократи“ с третото си място ще има „реално влияние“ в парламента.
В съюз със социалдемократите са „Зелените“ и Лявата партия, с което лявоцентристкият блок получава общо 40.6% от гласовете, а опозиционният дясноцентистки  Алианс (обединяващ Умерената партия,
Християндемократическата, Центристката и Либералната партия) – 40.3%.

Шведските демократи  се фокусираха върху платформа за закон и ред и по-твърди мерки срещу имиграцията. Сондажите на Ипсос показаха, че всеки един от петима шведи би подкрепил партия с неонацистко минало да влезе във властта, което разкрива уязвимостта в политическото статукво в скандинавската държава.Това се получи и на изборите.

 Дори и с този резултат, всеки ще трябва да се съобразява с крайната десница. Така може да се окаже, че досегашни политически съперници като социалдемократите и консерваторите ще трябва да направят поредният безпринципен следизборен съюз,(всички срещу националистите) ако искат да пресекат пътя към властта на “Шведски демократи”.

Както Съединените щати така и Европа вече не упражняват властта в нейните конституционни и традиционни функции,политическата система е парализирана,държавния апарат е зависим.

Традиционните партии са дълбоко корумпирани и зависими от частните интереси на едни и същи групи, които финансират техните кампании.И затова национализмът настъпва.

 Държавите не се управлява от Президенти и Правителства а от Клубът „Билдерберг“ и „Комитетът 300”,(Римският клуб),други кланове,банкстери,банкови и корпоративни лобисти от „Уолстрийт“,Федералния резерв,Пентагона,МВФ,Световната банка,еврейското лоби,агробизнесът,големите корпорации,специалните служби и разузнавателни агенции ,ВПК

фармацевтичната индустрия, застрахователните компании.

Всичко национално се оценява като изостанало, слабоумно и „фашистко”. Да казваш открито, че обичаш и уважаваш своята история и култура, своите национални корени и традиции, че почиташ и цениш националното си достойнство, се смята за „фашизъм” и „ксенофобия”.

Фондации на Рокфелер и другите финансови кланове работят с Националния фонд за демокрация,финансират и насърчават различни проамерикански  (НПО) в държавите, в които САЩ желаят да се намесят или да свалят правителство.

Администрацията на Вашингтон е натикана  в огромния дълг е принудена да се подчинява на желанията им и да отиде на ескалация на конфликта, де факто подкрепяйки неофашизма в Украйна и ИД и по света.
 Затова Тръмп им е трън в задника.

Многомилиония поток от „мигранти”,е поддържан от европейските марионетки на Рокфелер, начело с  Меркел и се създават условия за завладяването на Европа от „млади самотни и гневни мъже“ които по статистика нахлуха на континента.Европейското население бе успешно приспано с приказки за човешки права и толерантност.Но се събужда.

  НПО са петата колона на Световното правителство и носят в имената си думи като човешки права, либерализъм,демокрация,които превърнаха в мръсни думи.

 Национализмът настъпва.

Партията „Алтернатива за Германия“ вече е втора политическа сила в Германия, съобщи вестник „Билд“, позовавайки се на ново социологическо проучване на INSA.

„Алтернатива за Германия“, която е твърдо против приема на бежанци в страната, задминава Германската социалдемократическа партия, която до момента беше втора политическа сила.

От Италия Матео Салвини заяви, че иска да бъде начело на движение за „спасяване на Европа“, информира АФП.
Само преди ден той се присъедини към европейско популистко движение на Стив Банън, бивш главен стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп.
Салвини отбеляза днес, че следващите европейски избори са възможност за „историческа промяна и последната възможност за спасяване на Европа“.

„Ние работим да станем основната европейска парламентарна група“.

Хърватският президент благодари на Аржентина, че след Втората световна война е приела нацистки военнопрестъпници. У нас политик нарича ромското малцинство „диви, приличащи на хора същества“. Орбан обяви, че „цветът“ на европейците не трябва да се смесва с този на африканци и араби.

В Унгария и Полша правителствата подкопават устоите на натрапената от либералите уродлива съдебната система и медиите.

Възходът на радикалните организации тласна умерените консервативни партии в Европа надясно, за да запазят подкрепата на избирателите.

Такъв е случаят в Унгария, където премиерът Виктор Орбан и неговата партия Фидес – член на ЕНП-привлякоха избиратели с все по-гръмка антимигрантска кампания.

Като спасител на бяла християнска Европа, завладявана от мюсюлмани и африканци, Орбан настоя, че унгарците не искат „техният цвят, традиции и национална култура да се смесват с тези на други“.

Орбан беше и първият европейски лидер, подкрепил Доналд Тръмп в предизборната надпревара в САЩ.

В Полша националистите се събраха на огромно шествие по случай Деня на независимостта и  носеха транспаранти с призиви за „Бяла Европа“ и „Чиста кръв“, полският министър на вътрешните работи нарече това „прекрасна гледка“.

Полските власти са  в тежък спор с Израел и еврейските организации заради закон, криминализиращ обвиняване на Полша за престъпленията на Германия по време на Холокоста. Когато напрежението се повиши, полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че сред виновните за Холокоста има и „еврейски извършители“. 

  Клубът „Билдерберг“ и „Комитет 300”,(Римският клуб),са  стопаните на Глобалния свят на САЩ и Европайския съюз и затова национализмът настъпва.