„Ливърпул“ искат да си осигурят подписа на оценяван на 40 милиона евро бразилец

1
261
Добави коментар

Алекс Телес

„Ливърпул“ използваха Джеймс Милнър като първи избор на позицията ляв бек през сезон 2016-2017. Преди началото на миналия сезон Клоп реши да подпише с Андрю Робъртсън от „Хъл Сити“, като шотландският национал се оказа хит на „Анфийлд“.

Испанският национал Алберто Морено е вторият избор за ляв защитник в отбора. Бившата звезда на „Севиля“ е непостоянна в защитния вал на мърсисайдци , и поради тази причина „червените“ искат допълнително да подсилят позицията, като подпишат с още един ляв бек.

През юли португалският таблоид „Корейо да Маня“ съобщи, че „Ливърпул“ се интересуват от подписа на бразилския национал и звезда на „Порто“ Алекс Телес, който има клауза за откупуване от 40 милиона евро.

Сега английският вестник „Плимът Хералд“ информира, че „Ливърпул“ все още имат желание да привлекат левия бек, и поради тази причина скаути на „червените“ са присъствали на мача на „Порто“ през седмицата, за да наблюдават неговото представяне.

25-годишната звезда се представи по фантастичен начин за гранда от „Примейра лига“ миналия сезон, когато отборът спечели титлата. Южноамериканецът беше брилянтен в защита и продуктивен в нападение. Бившият защитник на „Галатасарай“ изигра 45 мача за португалския шампион, като вкара 4 гола и направи 20 асистенции.

През този сезон Телес директно е допринесъл за четири гола (един гол и три асистенции) в десет мача от всички първенства. Робъртсън има три асистенции в девет мача за „Ливърпул“.

„Плимът Хералд“ съобщава още, че „Ливърпул“ имат интерес към полузащитниците на „Порто“ Ектор Ерера и Данило.

Публикувано в Трансферни новини с етикети Алекс Телес, Данило, Ектор Ерера, Порто от vapostolov. Постоянна връзка.