Агентът на оценяван на 69 милиона паунда плеймейкър е в Ливърпул, твърди бразилски журналист

1
309
Добави коментар

Лукас Пакета

Бразилски журналист сподели в туитър, че агентът на трансферната цел на „Ливърпул“ Лукас Пакета е край Мърсисайд, което може би загатва, че бразилецът е близо до трансфер на „Анфийлд“.

Пакета беше свързван с трансфер в „Ливърпул“ през юни тази година.

21-годишният футболист играе като атакуващ полузащитник за „Фламенго“ в Бразилия, като неговата невероятна работоспособност и желание винаги да притежава топката го оприличават на настоящия играч на „Ливърпул“ Роберто Фирмино.

Лукас Пакета със сигурност ще пасне на системата на Юрген Клоп, която е с много висока интензивност, като осигури допълнителна дълбочина в полузащитата, тъй като „червените“ имат нужда от истински плеймейкър, особено след постоянните контузии на Адам Лалана.

Бразилският журналист Андерсиньо Маркес информира в туитър, че представител на Пакета е в момента в Ливърпул, и поради всякаква липса на друга информация, мнозина стигнаха до извода, че той е в Мърсисайд за преговори с „Ливърпул“.

В момента полузащитникът е оценяван на 69 милиона паунда, и ако се вярва на слуховете от три седмици насам, „Манчестър Юнайтед“, „Барселона“ и „Милан“ се интересуват от Лукас Пакета, което може да доведе до голяма конкуренция през януари.

Трансферът в посока „Анфийлд“ може да се окаже рискован ход за Пакета, като се има предвид колко време се налага на някои играчи да се пригодят към изискванията на Юрген Клоп, но той изглежда като играч, който е естествен избор в тактическата система на германеца.

За Пакета се знае, че е много работоспособен, и наличието на бразилски играчи в „Ливърпул“ ще му помогне да се приспособи към Англия, и ще направи адаптирането му към „Примиър лийг“ по-лесно.