Почина още един от пострадалите при катастрофата край Своге

1
175
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Почина още един от пострадалите при катастрофата край Своге. Въпреки усилията на медиците в “Пирогов”, една от ранените при катастрофата жени е издъхнала, съобщава NOVA. Броят на жертвите от инцидента достигна 20.

Припомняме Ви, че на 25 август т.г., в близост до Своге, автобус с пътници е излезе от пътя, помете четири автомобила и се преобърна на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. Първоначално бе потвърдена смъртта на 16 души. Ранените бяха 21. В последствие броят на загиналите достигна 18 души, а само преди дни почина и 61-годишен мъж.

Според властите, причините за пътния инцидент са комплексни. На първо място, пътната отсечка е била в лошо състояние. Катастрофиралият автобус е бил с изтекъл на 5 август технически преглед, а водачът е шофирал с превишена скорост.

Разследването на случая продължава. Заради него бяха назначени серии от проверки на пътната инфраструктура в страната, а в отсечката, където се случи инцидентът, започна авариен ремонт. Трима министри се сбогуваха с постовете си, а на тяхно място бяха назначени нови. Властта предприе и законови промени, с които коланите в автобусите да станат задължителни.

За момента водачът е единственото лице с повдигнати обвинения. Той е пуснат под гаранция.