Космическата ракета Союз-ФГ с пилотирания кораб Союз МС-10 бе изведена на стартовата площадка

1
170
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 10 Октомври 2018

Посещения: 17

Снимка от извеждането на ракетата „Союз-ФГ“ с пилотирания кораб „Союз МС-10“ на стартовата площадка. Photo credit : Roscosmos

10 октомври 2018 г. 08:05 ч.

Светослав Александров. Вчера, на 9-ти октомври, ракетата-носител от среден клас „Союз-ФГ“ с транспортния пилотиран кораб „Союз МС-10“ бе изведена на стартовата площадка №1 (още наричана Гагарински старт) на космодрума Байконур. Ако всичко мине наред, утре, на 11-ти октомври, в космоса ще се отправят едва двама души – руският космонавт Алексей Овчинин и астронавтът на НАСА Ник Хейг.

Напомням на читателите, че миналата година Русия да съкрати екипажа на постоянно пребиваващите руснаци на „Международната космическа станция“ от трима на двама души. Модулът „Наука“ продължава да стои на Земята, той все още не е изстрелян, а руският сегмент на МКС не е завършен. Като добавим и финансовата криза в Русия, чрез съкращаването на екипажа руският космически отрасъл търси начин да пести средства. 

Русия все още се надява да изстреля „Наука“ до края на 2019-та година, но за да се случи това, модулът трябва да бъде напълно готов и изпратен към космодрума Байконур още през зимата или пролетта, тъй като финалните изпитания ще продължат поне девет месеца. 

За повече информация относно „Союз МС-10“ и още снимки: Роскосмос

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/