Човещина! Всеки ден безплатна вечеря за бездомни в столичен ресторант

1
189
Добави коментар
vitoshanews
vitoshanews

Човещина! Всеки ден безплатна вечеря за бездомни в столичен ресторант

Бездомни хора ще могат да се нахранят безплатно през зимата в ресторант в центъра на София. От другия месец чак до края на март всеки благотворителната инициатива “Подай ръка” ще осигури ядене на всички, чийто дом е улицата. Благотворителната инициатива е по идея на Мартин Мартинов – собственикът на заведението.

“От 1-ви ноември 2018 г. до 31-ви март 2019 г. всеки делничен ден от 17 до 18 часа ресторант “Гамбринусъ” ще осигури храна на хората, чийто дом е улицата. За всекиго ще има топла храна на адрес: гр. София, ул. “Владайска” 29. Вярваме, че тази инициатива ще стопли душите ни. Всяко споделяне от приятел е грижа към хората, които нямат привилегията да прочетат това! Благодарим Ви!”, написа Мартинов в социалните мрежи.

Само за няколко часа публикацията му събра хиляди харесвания и стотици споделяние. Има и хора, които са заявили интерес и желание също да се включат в доброто дело. 

Мъжът категорично заявява, че не става въпрос за събиране на парични средства.

“Идеята дойде от сърцето и душата. Винаги съм се чудел как тези хора оцеляват през зимния период. Не се приемат парични средства. Който иска да помогне, може да го направи с доброволен труд или с дарение на продукти”, обяснява той.

На Бъдни вечер от 18 ч. до 21 ч. ще има и специална вечеря за бездомните, допълни Мартинов.

Който има желаещи да помогне може да се обади на телефон 0877 524464.