Бивш NBA играч става съветник в Gen.G

1
166
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Крис Бош е баскетболистът, който ще поеме ролята на съветник в отборите на Gen.G

В своята 15-годишна баскетболна кариера в NBA, Крис Бош е печелил два шампионата и един златен олимпийски медал, а сега ще бъде съветник на отборите в организацията Gen.G.

Плановете му са да помогне на играчите да подобрят своята отборна игра и лидерски качества, както и да даде съвети за справяне със ситуации, съдържащи високо ниво на психическо напрежение.

Крис Бош коментира:

„Всичко за Gen.G се привежда в съответствие с моите ценности и интереси като запален играч. Треньорството и менторството винаги са били част от дългосрочния ми план в някаква форма. Създаваме култура на победа и почтеност, основаваща се на концепцията за работа в екип. Нямам търпение да започна, защото бъдещето на Gen.G и електронните спортове са изключително ярки.“

„Наистина оценявам подхода на Gen.G за изграждането на печеливши отбори. Те бяха една от първите еспорт организации, които се заеха да наемат психолози и физически треньори, с които да поставят здравето и благополучието на играчите на първо място. Gen.G са първокласни отвсякъде.“

Бош печели два NBA шампионата с отбора Miami Heat през 2012 и 2013 г., но бе принуден да бъде в кулоарите през 2016 г. след проблеми със съсирване на кръвта. Той все още остава официално да се оттегли от NBA, макар че бе премахнат от Miami Heat през 2017 г. поради опасенията, свързани със здравето му. Бош вярва, че неговият опит ще помогне на различните отбори на Gen.G, включително отбора по League of Legends и Seoul Dynasty по Overwatch.

Gen.G отбор по League of Legends

Gen.G са организация, която има отбори по Overwatch, League of Legends, PUBG, Heroes of the Storm и Clash Royale, като най-успешния им отбор е по Heroes of the Storm, ако съдим по спечелените пари от участия (200 000 долара), а следващия им е този по League of Legends, който взе участие в групите за тазгодишния Worlds.

В прес съобщението на Gen.G се казва, че Бош „ще бъде около отборите през годината и ще служи като ресурс в критични моменти“ с „мултифункционална роля на съветник, треньор, ментор и довереник“.