Сити спука от бой Бърнли, Тотнъм излъга „чуковете“ – SportVox

1
163
Добави коментар
sheri
sheri

Шампионът Манчестър Сити спечели лесна победа в деветия кръг на Висшата лига, след като надигра с 5-0 Бърнли на „Етихад“.

„Гражданите“ поведоха в 17-ата минута след чудесна атака. Сане намери Давид Силва вляво на пеналта, а испанецът центрира успоредно по земя към Серхио Агуеро, който вкара с лекота за 1-0.

В 54-ата минута Давид Силва достигна до една топка на самата аутлиния, връщайки я назад за Бернардо Силва, а португалецът разстреля Джо Харт с мощен шут – 2-0.

Само 120 секунди по-късно защитата на гостите изчисти лошо кълбото при един корнер, а то попадна на крака на Фернандиньо, който препарира Харт с удар от границата на наказателното поле.

В 83-ата минута Рияд Марез също записа името си сред голмайсторите след прекрасен шут от дъгата на пеналта, забивайки топката в горния десен ъгъл на Харт.

В 90-ата минута дойде ред и на Лирой Сане да се разпише. Германецът вкара от няколко метра след центриране от лявото крило.

След този успех Сити вече има 23 точки и излезе начело в класирането.

Отборът на Тотнъм спечели с 1-0 гостуването си на Уест Хем в друг интересен мач от кръга.

Ерик Ламела се разписа за „шпорите“, след като в края на първото полувреме засече с глава отлично центриране от дясно на Муса Сисоко.

След успеха Тотнъм има 21 точки и поне временно се изкачи на трето място.

Останалите резултати:

Борнемут – Саутхемптън 0-0

Кардиф – Фулъм 4-2

Нюкасъл – Брайтън 0-1

Уулвърхемптън – Уотфорд 0-2