Лудогорец взе дербито с Левски и излезе на върха в Първа лига! – SportVox

1
170
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Лудогорец излезе начело в Първа лига, след като надигра досегашния лидер Левски с 2-1 на „Лудогорец Арена“ в дербито на 12-ия кръг. Това беше последен мач за „орлите“ под ръководството на Пауло Аутори.

Домакините започнаха много силно мача и още в началото Мартин Полачек спаси с мъка изстрел на Натанаел. В петата минута стражът на гостите отигра левашки една топка, след което Марселиньо намери Клаудио Кешеру в чиста позиция, но румънецът шутира неточно.

В 11-ата минута Левски можеше да остане с човек по-малко, след като Цветкович влезе много грубо в краката на Натанаел, но Георги Кабаков показа само жълт картон.

Малко след това „сините“ отговориха с добра възможност пред Станислав Костов. Нападателят получи прекрасна топка от Милош Цветкович, но ударът му с глава не намери целта.

В 35-ата минута Натанаел нанесе поредния си удар в мача, а Полачек се намеси слабо, избивайки топката в краката на Лукоки, а крилото на Лудогорец вкара лесно – 1-0. При гола останаха съмнения за засада на холандеца.

Пет по-късно Натанаел отново пробва късмета си, този път с шут от 30 метра, а топката нацели напречната греда. Минута преди почивката Давиде Мариани можеше да изравни, но Ренан изби в корнер.

В добавеното време Клаудио Кешеру изведе страхотно Вандерсон, който остана очи в очи с Полачек и елегантно го преодоля за 2-0.

В 54-ата минута „сините“ успяха да съкратят изоставането си, след като Кали Тиам получи пас в пеналта, след което подаде отлично за Костов и нападателят вкара за 1-2.

В 63-ата Габриел Обертан нямаше късмет. Французинът получи пас от Кабрал и отправи много красив диагонален удар, а топката се удари в страничната греда, но не пожела да влезе във вратата.

След успеха Лудогорец вече има 29 точки и излезе начело, докато Левски е втори с 28.