Референдумът за „Кроношпан“ отново на дневен ред

1
156
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Темата за организирането на референдум по темата за замърсяването на въздуха и дейността на завода “Кроношпан” отново излиза на дневен ред. След като подписката с искане за регионалното допитване претърпя неуспех, сега с казуса се заеха и от ПП “Движение България на гражданите”.

Политическата формация организира кръгла маса, в която ще се включат неправителствени организации, членове на Инициативен комитет за дейността на „Кроношпан”, общински съветници и представители на политически партии. Събитието ще се състои на 29 октомври, понеделник, от 11:00 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ “Морско казино”. Кръглата маса е отворена за граждани.

Въпросите, които от партията искат да бъдат зададени на бургазлии, са:

1. Пречи ли ви по някакъв начин, че дейността на завод „Кроношпан“ се намира на територията на гр. Бургас? 2. Искате ли Община Бургас да стартира разговори и процедури в сътрудничество с МОСВ, в рамките на техните компетенции, за изместване дейността на завод „Кроношпан“ извън населено място? 3. Искате ли Община Бургас да сключи договор с независима международна организация за изготвяне пълен анализ на състава на въздуха в община Бургас и извършване на ежемесечен мониторинг чрез измерване показателите на вредните емисии във въздуха от същата организация?