Майкъл Джордан инвестира в Team Liquid

1
154
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

aXiomatic с нови инвеститори в проект за развиване на еспорт бранда

Мисията на aXiomatic е да развива еспорт изживяването на хиляди фенове по света. Като собственик на Team Liquid и други гейминг организации, компанията е успяла да привлече Майкъл Джордан и Declaration Capital като инвеститори.

 

„Следващото поколение спортни фенове са еспорт феновете“, казва Ted Leonsis, съизпълнителен председател на aXiomatic и основател, председател, CEO и мажоритарен собственик на Monumental Sports & Entertainment. „Електронните спортове са най-бързо растящият сектор в спорта и забавлението и aXiomatic е начело на този растеж. С радост приветстваме Майкъл и Declaration Capital в aXiomatic и очакваме съвместната ни работа върху уникални възможности.“

За тези от вас, които не са запознати с работата на aXiomatic – те стопанисват Team Liquid. Компанията представлява сдружение на няколко „титани“ в индустриите на технологиите, забавлението и спорта, основано през 2015 с цел да предоставя незабравими еспорт изживявания на феновете си. Освен Team Liquid, където придобиват мажоритарен дял през 2016, те притежават акции в различни услуги и организации, свързани с електронните спортове: Mobalytics – сайт за следене на лични характеристики и статистика за състезатели; Taunt – мобилна игра за съревнование по време на еспорт събития; Gamer Sensei – сайт, който свързва прохождащи състезатели с треньори и коучове; и няколко други – пълният списък можете да видите на официалния сайт на компанията тук.

Майкъл Джордан е личност, позната на всички нас, по един или друг канал. Освен че е основател на знаменитата линия маратонки на Nike Jordan, той е и успял спортист и легенда на NBA (представяте ли си!). В тринайсетте сезона, прекарани в Chicago Bulls, той печели шампионската NBA титла 6 пъти и признат като един от най-великите баскетболисти в историята на спорта. Заедно с него инвестира и личният му финансов мениджър Curtis Polk.

„Радвам се, че разширявам портфолиото си в сферата на спорта чрез инвестицията ми в aXiomatic. Еспортът е бързорастяща интернационална индустрия и съм щастлив да си партнирам с тази чудесна група инвеститори.“, коментира Майкъл Джордан.

Declaration Capital, семейната компания на David M. Rubenstein, се фокусира върху венчър и семейно-притежавани инвестиции с потенциал за растеж. Rubenstein е съосновател и съоперативен председател на The Carlyle Group, познат като филантроп и финансист в сферата на изкуството и забавленията в САЩ.

 

Welcome Michael Jordan, David Rubenstein & Declaration Capital to the @aXiomaticGaming team!https://t.co/ZtghDFkg2i
— Team Liquid (@TeamLiquid) October 25, 2018

 

Какво трябва да знаем за Team Liquid в тази сделка – предвождани от Steve Arhancet и Victor Goossens, от 2016 насам организацията се развива стремглаво. Наред с титлата на The International 2017 и NA LCS Spring и Summer Split и откриването на 800 кв. м. тренировъчни площи, Team Liquid са едни от водещите в сферата. Намират се на трето място в класацията на Forbes за най-ценни еспорт организации – след Cloud9 и Team SoloMid.

Инвестицията е в трети кръг на финансиране за aXiomatic и е в размер $26 милиона. Капиталът ще се използва за развитие на инфраструктурата, тренировъчната база и привличане на играчи. Най-вероятно ще се използва и за подкрепа на по-малките проекти в портфолиото на компанията, споменати по-нагоре, като Mobalytics и Gamer Sensei.

Официално изявление тук.