Какви са трендовете в eстетичната медицина?

1
127
Добави коментар
teokostov
teokostov

Съветите са на д-р Людмила Цалбрукнер, лекар по естетична медицина – Виена.

Биокозметиката остава голям тренд. Друга новост са конците, които се слагат за стягане кожата на лицето. Има различни видове, вкл. и златни конци. Трендът сега е те да са биоразградими, за да може организмът да ги приеме, а не да ги отхвърли. В противен случай могат да се получат грануломи и хронични възпаления.

Трети голям тренд със сигурност е т.нар. вампирски лифтинг (Vampire Lifting). Той се прави със собствена плазма и може , при желание, да се смеси с други съставки: напр.хиалурон (за повече обем) или с витамин.

Последната новост е криолиполизата. Тя е метод за трайно премахване на мастни депа чрез замразяване на мастната тъкан. Това е уред, който се слага на местата, които искаме да отстраним, той има вакуумни накрайници, които засмукват тъканта. После тя дозирано и постепенно се охлажда до температура от  минус 8 С за определено време, и след това фиксираните мастни клетки бавно се разграждат.

Не по-малко интерес продължава да предизвиква и темата хиалурон. Той дава обем и е много интересен материал. Когато се инжектира повърхностно, той подобрява качеството, еластичността и влажността на кожата. Това е специален вид хиалурон, който си слагат звездите (Анджелина Джоли ) и той им осигурява сияйно лице.

За разлика обаче от България в Австрия видимо не личи, че австрийците са подлагат често на разкрасителни процедури. Това е разликата между източното светоусещане за живота (българки, рускини и др.). Тези пациентки идват и казват: „Аз искам да се вижда!. Искам хората да видят, че мога да си го позволя.”

Докато австрийските критерии за красота са малко по-различни. Те идват и казват, че искат това, което с годините се е променило да си го върнат като искат да изглеждат естествено, само, че напр. с 10 години по-млади.