Ливърпул оглави класирането след разгром над Кардиф

2
124
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Ливърпул оглави еднолично генералното класиране на английското първенство по футбол, след като победи с 4:1 Кардиф Сити като домакин. По този начин мърсисайдците събраха три точки повече от Манчестър Сити, който гостува на Тотнъм в понеделник вечер.

Ливърпул поведе в резултата в десетата минута, когато Мохамед Салах се възползва от разбъркване в наказателното поле на гостите и вкара за 1:0. Садио Мане покачи аванса на домакините в 66-та минута със силен шут от малък ъгъл, а Калъм Патерсън намали 11 по-късно с гол за Кардиф Сити. Джердан Шачири възстанови преднината от два гола за Ливърпул след индивидуален пробив в 84-та минута, а три по-късно Садио Мане прехвърли вратаря на гостите за крайното 4:1.

Уотфорд се утвърди на седмото място след победа с 3:0 срещу опашкаря Хъдърсфийлд. Роберто Перейра, Жерард Деулофеу и Айзък Съксес бяха точни за домакините с два гола в началото на мача и един в края.

Борнемут победи с 3:0 Фулъм в друг мач от кръга, а Брайтън се наложи с 1:0 над Уулвърхемптън. Саутхемптън и Нюкасъл пък завършиха наравно 0:0.