Юнайтед доближи топ 4 след нов драматичен обрат – SportVox

1
137
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Манчестър Юнайтед записа драматична победа с 2-1 при визитата си на Борнемут на „Виталити“ в първата среща от 11-ия кръг на Висшата лига.

Домакините можеха да поведат още в четвъртата минута, след като Фрейзър проби чудесно и стреля по земя, но Де Хея спаси с крак. Последваха нови две нелоши възможности за „черешките“, но стражът на Юнайтед се намеси добре.

Логичното се случи в десетата минута. Станислас получи пас на десния фланг от Кук, след което последва остро центриране по земя към пеналта, а там Уилсън засече с лекота за 1-0.

В 35-ата минута „червените дяволи“ изравнига след добра атака. Йънг подаде на Алексис вдясно, а чилиецът пусна прекрасен пас за Марсиал, който стреля точно от десетина метра – 1-1.

В 55-ата минута гостите бяха много близо до пълен обрат. Шоу се озова сам срещу вратаря след чудесно двойно с Марсиал, но ударът на левия бек бе отразен от Бегович.

В 64-ата Юнайтед като по чудо не стигна до гол. Първо Йънг разтресе напречната греда с мощен шут. След това Рашфорд стреля от няколко метра, но в тялото на Аке. Топката рикошира в Погба, след което Брукс изчисти от голлинията.

В 89-ата минута резервата Лингард получи шанс да донесе успеха на Юнайтед, но ударът му бе спасен от Бегович. Все пак, гостите стигнаха до успеха, след като в добавеното време Рашфорд наказа грешка в защитата на „черешките“.

След тази загуба Борнемут остава шести с 20 точки, докато Манчестър е седми, също с 20 пункта.