Какво е мастърнод и как можем да изкарваме пари от него

1
231
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Какво е Мастърнод

Masternode по своему е криптовалутен  портфейл, който пази пълно копие на blockchain в реално време.

Мастърнод е крипто  портфейл, който поддържа мрежата, като съхранява цялото копие на регистъра на монетите в реално време. В замяна Masternode ще получи монети като награда. Това е чудесна алтернатива на стандартния метод на копаене на криптовалути (за него можете да прочетете тук). Или най-просто казано, тъй като транзакционната система при криптовалутите е децентрализирана, все пак някой трябва да извършва процесите по валидиране на всяка една транзакция. Тук транзакциите преминават през всеки един портфейл (тип мастърнод) и се валидират, за което собственикът на портфейлът получава награда. 

Разбиране на Мастърнод идеята

За да ви дадем възможност да разберете по-нататък Masternodes, нека разгледаме различните видове блокове, които съществуват.

Има два често срещани типа Blockchain, а именно:

POW (доказателство за работа)POS (доказателство за залог)

Всяка Blockchain има свой собствен уникален механизъм, чрез който обработва транзакциите.

POW (Bitcoin е в тази категория) се поддържа от “миньори”. Те потвърждават транзакциите чрез “добив” на блокове, които в крайна сметка се добавят към блокчейн. Те постигат това с помощта на специален хардуер, или компютри с много видеокарти.

Мислете за тази техника като компютри, които обработват данните при много високи скорости и по същество познават отговорите на пъзелите. Устройството, което получава правилния отговор, получава възнаграждение. Основното предизвикателство с POW обаче е високата консумация на енергия.

Това доведе до преминаване към POS като алтернатива. POS Blockchain се поддържа от Masternodes. Както споменахме по-рано, Masternodes са портфейли, които позволяват обработка на транзакции в рамките на Blockchain и в замяна получават награда от създадените блокове. Те оперират по система, която е базирана на обезпечение, за да гарантира предоставянето на истински услуги. Те действат като гръбнака на мрежата на Blockchain или ако искате като свързана система за валидиране.

Ако не се бъркаме екипът на Dash бе първият, които прие модела Masternode.

И така, колко можете да изкарате от управлението на Мастърнод

Masternode ви дава възможност да спечелите пасивни приходи от участие във функциите за поддръжка на мрежата. Все пак, няма точен отговор, който да ви дадем. Обикновено това зависи от следните фактори:

Монетата, с която изберете да създадете мастърнода.Броят на създадените в последствие мастърнодове.Повишаването/понижаването на евентуалната стойност на монетата в бъдеще.

Например, използването на Masternode за Dash е вероятно да ви спечели награда от около 10% годишно и създаването му струва $168,827.55, докато мастърнод на стойност $63.79 по моментна стойност ще ви донесе около 1000% годишна възвращаемост. Като навсякъде другаде и тук има риск, който може да управляваме чрез създаването на различни мастърнодове. И когато цената на някоя монета върви надолу и губим, останалите да коригират загубата и отново да сме на печалба. 

Молим обърнете внимание на нашето предложение !!!

Създадохме група в телеграм с цел да съберем всички ентусиасти, които искат да инвестират в различни видове masternodes. Тъй като за сам човек не е лесно да се включи в мастърнод на стойност 1000, 2000, 3000$ и да го поддържа. Ние от Крипто Мания България решихме да предложим услугата на вас, нашите читатели.

Заедно ще избираме какви мастърнодове да създадем. Според вложението на всеки ще разделяме процентно печалбата, като всичко от техническата част ще правим ние.  Както вече разбрахте няма как да ви обещаем постоянен процент, който ще получавате от вашите инвестиции. Някои месеци може да сме на по 20,30 % печалба, а други на по 2-3-5 %. Винаги са възможни и загуби и всеки трябва да бъде запознат с тази възможност.

Как можем да загубим ?

Да кажем, че сме избрали да изградим мастърнод с криптовалутата APOLLON. Моментаната и възвращаемост е 76% годишна печалба. Окей след 1 година ще имаме 76% повече монети APOLLON. Но ако цената на APOLLON се е сринала 3,4 пъти до тогава? Тук идва моментът, че всеки сам ще избира какво да прави с придобитите монети от изградените мастърнодове. Ако ни кажете, че искате да ви ги обърнем в биткойн и да ви ги изпратим – ПРАВИМ ГО. Ако искате да ги съхраняваме и да ги инвестираме в нов МАСТЪРНОД- ПРАВИМ ГО.

 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В НАШАТА ТЕЛЕГРАМ ГРУПА ОТ ТУК:  МОЖЕТЕ ДА ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСИТЕ СИ ДИРЕКТНО В ТЕЛЕГРАМ ЧАТА, ИЛИ НА НАШИЯТ ИМЕЙЛ:  [email protected]

Related