Уникален исторически парк ще отвори врати в България

2
217
Добави коментар
setlans
setlans

Уникален атракцион се строи по българските земи, а името му сигурно вече ви е познато – Исторически парк.

Според създателите на проекта, Исторически парк е революция в културно-историческия туризъм. Той ще бъде единствен по рода си в цял свят.

Основната идея на проекта е преживяване на световната история по невиждан досега начин.

Исторически парк ще предлага на гостите си своеобразно пътуване във времето от епохите на неолит и халколит, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Комплексът ще бъде разделен на няколко зони:

*Натиснете върху изображенията за по-голям размер

Зона Праистория Неолит и Халколит

Зона Праистория ще включва древни селища от епохите на неолита и халколита. Хората ще могат да разгледат типичните жилища от тези епохи, предмети от бита, както и най-старото обработено злато.

Тази зона ще обхваща и невероятната история на траките, прабългарите и славяните.

Гостите ще могат да разгледат възстановки на тракийски храм, дворец, военни помещения и други. Също така ще могат проследят еволюцията в развитието на българите.

Прабългари

В тази зона посетителите ще могат да видят крепостта „Баба Вида“, да седнат на спокойствие в кафене, или да се разходят край езерото. За малчуганите ще има специален детски кът.

Зона Български царства Първо българско царство

Зона Български царства ще включва пищна възстановка на столицата Плиска с крепостна стена, скрипториум, пазар, ранна православна църква, дворцов комплекс и други изненади.

Второ българско царство

По повод на Второто българско царство ще бъде изградено подобие на Царевец, с бойни кули, тъмница, църква, дворцов комплекс и още интересни забележителности.

Зона Рим Рим

В зона Рим ще можем да разгледаме открит площад, сграда на театър, открит театър и римска вила. Очаква се зона Рим да бъде най-пищна. Тя ще бъде открита през 2023 г.

Зона кино и развлечения Отдих и забавления

В нея е предвидено заведения за отдих, кино, езеро с парково пространство, конна езда, стрелба с лък, тематични игри и забавления. За да се върнем напълно назад във времето ще има и ресторант с тракийска, римска, прабългарска и славянска кухня.

За удобство и забавление, посетителите ще могат да се предвижват между атракциите с влакче.

Комплексът ще се простира на 130 декара в село Неофит Рилски, Варненско. Инвестицията е на стойност 50 млн. евро. Очаква се целият парк да бъде завършен не по-късно от 2023 г.

Сетланс / Исторически парк