Netflix започва работа върху анимационни поредици

1
124
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Обявени са нови проекти и част от екипите, които ще работят върху тях.

Американската компания обяви план за създаване на анимационни серии в следващите четири години. За един игрален филм това би било прекалено много време, но понеже анимационните филми са по-дълъг и трудоемък процес, често за предстоящите проекти знаем години преди премиерата. По този начин Netflix следва примера на лидерите в индустрията, но защо това е важно?

Първо, защото когато от Netflix кажат, че заемат с нещо, те съвсем не се шегуват. Миналата година заявиха, че започват да работят върху собствено съдържание и за тази цел са отделили 8 милиарда долара.

Второ, хората, които ще работят по проекта, са се доказали в сферата си. Това е показателно за сериозните намерения на Netflix и е своеобразна гаранция, че можем да очакваме качествени анимации. Поне със сигурност можем да се надяваме.

Напоследък Netflix правят както ли не и ни изненадвaт всеки ден. Компанията създава собствени сериали, филми, предлага различни нови услуги, е вече има и прекрасен екип от аниматори. Част от тях са хората, които създават филми като Moana, Inside Out, Finding Dory и др.

Ето и какво споделиха те за работата си в компанията, за нещата, които ги мотивират и за целите и мечтите им.

Често Netflix ни казват за нови проекти малко преди реализацията им, но този път не е така. Сега те имат 4 годишен план за развитие, ориентиран към създаването на нови, оригинални анимации. 

В екипа на Netflix ще се включат аниматори, продуценти и режисьори, които са работили по всичко от „Малката русалка“ до „Домът на Фостър за въображаеми приятели“. Идеята на компанията е да създаде продукт, подходящ за всички членове на семейството. Според данните от прессъобщението на Netflix, 60% от потребителите гледат „семейно“ съдържaние всеки месец. Това е основната причина за решението на компанията да се ориентира към създаването на анимации. 

Ето и какво по-точно да очакваме:

Maya and The Three ще бъде серийна анимация, разказваща за принцеса-войн. Jeff Ranjo, работил по Moana, ще е част от екипа. Очакваме да започне през 2021.

My Father’s Dragon ще бъде анимационен филм в 2D, по който ще работи Meg LeFauve от Inside Out. Ще разказва за младеж, който се опитва да намери мистично чудовище. Очакваме отново през 2021.

Go! Go! Cory Carson ще бъде ориентиран към най-малките. По проекта ще работи Alex Woo, един от създателите на Wall-E. Седи в графика за 2019.

Trash Truck ще разказва за дете с въображаем камион за най-добър приятел. Познатото име тук е Glen Keane от Аладин, Красавицата и звяра и Малката русалка. Записан за 2020.

Очакваме анимациите с нетърпение, защото кой не обича анимирани филми?

Повече информация: The Verge