„Лудогорец“ се сбогува с мечтите си за Лига Европа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
123
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Лудогорец“ се сбогува с мечтите си за 1/16-финалите в Лига Европа. Шампионите завършиха 0:0 при домакинството си на АЕК Ларнака в мач от 4-ия кръг на груповата фаза и загубиха всички шансове за продължаване към фазата на директните елиминации.

В другия мач от групата „Байер“ Леверкузен победи с 1:0 „Цюрих“ и натрупа преднина от 7 точки, която е недостима за разградчани. Така германците и швейцарците си подпечатаха визите за 1/16-финалите.

Срещата започна с няколко грешки в защита на домакините, като най-сериозната бе в 13-ата минута. Тричковски шутира опасно в ъгъла на Ренан, вратарят не се помръдна, а топката мина покрай лявата греда.

„Лудогорец“ отговори с опасна атака само три минути по-късно, когато Марселиньо бе изведен сам срещу стража на гостите от Кешерю, но ударът му бе неточен.

В 37-ата минута Ренан трябваше да демонстрира рефлекс, за да предотврати гол във вратата на домакините след мощен шут на Силва от 20 метра.

Четвърт час преди края вратарят на АЕК Тоньо Рамирес отрази рикоширал изстрел на Марселиньо, а секунди по-късно Козмин Моци удари напречната греда.

В 78-ата минута Сисиньо навлезе в наказателното поле, а Гарсия го повали. Домакините имаха претенции за дузпа, но съдията подмина ситуацията.

В последните минути на срещата в Разград „орлите“ са активизираха, но усилията им не дадоха резултат. Така активът им след четири мача от началото на турнира е 2 точки след 2 загуби и 2 равенства.