Реклама на Студентската телевизия предизвика бурни реакции

1
148
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Закачка с асистентката, палав поглед по стройното й тяло, лековата покана за кастинг и обещание за известност. Тези елементи едва ли щяха да предизвикат каквато и да било реакция от страна на широката общественост, ако не представляваха основен лайтмотив на рекламата на Студентската телевизия.

Във видеото, което започна да се върти преди броени дни, директорът на медията Башар Рахал е седнал на стол пред сградата на Софийски университет и приканва желаещите да “станат известни” да се явят на кастинг за водещи, репортери, сценаристи или снимачен екип. Клипът започва с Башар, който иска кафе от “асистентката си” – Цвети, която притичва се усмихва широко. Секунди по-късно тя се връща със сметанка за “шефа”, който пък използва възможността да огледа формите й.

Сценарият на клипа предизвика остри обществени реакции. Рахал бе обвинен в сексизъм, а самата реклама бе обявена за позоряща името на Софийски университет. Негативни мнения изразиха както журналисти, така и хора извън медийната сфера, включително възпитаници на Алма Матер.

”Обвинен съм в сексизъм. А ставаше въпрос за сарказъм”. С тези думи коментира Башар Рахал реакциите чрез профила си в социалните мрежи. Днес пък използва ефира на NOVA, за да заяви, че “лоша реклама няма” и да коментира, че идеята на рекламата била да провокира.

”Не очаквахме чак такъв ефект. Инвестирахме около 50 лева в този клип, а в момента той се върти по всички медии. Телевизията съществува вече девета година, но досега никой не знаеше за нея”, допълни той.

Обясненията му обаче не предизвикаха нужния ефект. Острите реакции в социалните мрежи продължават и в момента. Потребителите обвиняват Рахал в “опит да замаже гафа”. Някои от коментаторите отидоха и по-далеч, изтъквайки, че видеото прокламира сексуален тормоз.