Най-силната молитва към Бог, която може да сбъдне желанията ви!

1
160
Добави коментар
slavchev
slavchev

Днес ви представяме една „Молитва за всяка потреба“. Тя е изключително силен призив към Бог да бъде милостив към нашите прегрешения и да ни дари с благодат. Помага при всяка нужда и потребност.

Неведнъж сме говорили за силата на молитвите и тяхното благотворно въздействие върху емоционалното и дори физическото ни състояние.  Много често подценяваме четенето на тези мощни текстове, а именно това е изключителен инструмент за успокоение и справяне с трудностите. Склонни сме да слушаме различни лекции, мантри и музики, за да открием покой и да отпуснем психиката си. Ако обаче, опитате да четете молитви или да слушате църковна музика, ще забележите, че само след минути ще откриете решенията на проблемите си и ще видите, че всъщност сте щастливи.

Безпокойството е съмнение в Бог и  Неговата сила. То разяжда и проваля ежедневието. Ако не губим вяра и се опитаме да преоткрием божественото, то неизменно ще бъдем щастливи и удовлетворени от живота! А ето и самата молитва за всяка потреба:

„Чуй гласа на нашата молитва, човеколюбиви Владико Господи Иисусе Христе, и милостиво погледни на нас, Твоите раби, които пристъпваме към Тебе с вяра, като се уповаваме на Твоето неизменно обещание. Понеже Ти рече: „Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите, и ще ви бъде дадено“, и още: „Искайте и ще ви се даде“.

Затова и ние, недостойните, Те молим – не си спомняй нашите беззакония и не ни въздавай според многото ни прегрешения, с които често гневим Твоята благост, но помилвай ни по Твоята безкрайна милост, и удостой ни с щедростите на Твоята неизказана любов.

Избави ни от невидимия враг и от неговите примки, който той е разпрострял по всички пътища на живота, за да ни улови и ни направи свои служители и нещастни жертви. Пази ни от видимите наши врагове; лукавите им кроежи изобличи и осуети. Изпълни всичките ни добри желания и не допускай лишения и бедствия да ни доближат.

Закриляй ни от зли обстоятелства, от нещастие, скръб и болест. Благоприятни да Ти бъдат, всещедри Господи, молбите ни и приеми пред престола на Твоето величество делата, които в Твое име вършим. Защото Ти си Бог на милостта и на любовта и на Тебе отдаваме слава, чест и поклонение с безначалния Твой Отец и с пресветия, благия и животворящ Твой Дух, сега и всякога, и во веки-веков! Амин!“

loading…