Радев и Тръмп разговаряха в Париж

1
159
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Българският президент Румен Радев и американският му колега Доналд Тръмп разговаряха в Париж, в рамките на посещението си във връзка с Парижкия форум за мир и отбелязването на 100 години от края на Първата световна война. Това е една от няколкото неформални срещи на държавния глава във френската столица.

По време разговора си, Радев и Тръмп са разменили информация по въпроси, свързани със сигурността, икономическото сътрудничество и образованието, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

”Да обединим надеждите си, вместо да противопоставяме страховете си”. Това заяви френският президент Еманюел Макрон пред световните лидери в рамките на специалната церемония днес, предава БНТ.

В събитието в Париж участват ръководители на международни организации и държавни и правителствени ръководители от десетки държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и много други.