Бърз, евтин и невероятно вкусен! Солен кекс, който не е за изпускане!

3
198
Добави коментар
e-vesti.com
e-vesti.com

Предлагаме ви разкошна рецепта за картофен кекс, който определено ще ви остави без думи. Прави се много лесно, бърз е, а вкусът му не е за разправяне. Вижте първо какви продукти съдържа и после ще си говорим.

Трябват ни един килограм картофи, два кренвирша, един буркан с кисели краставички, сто грама топено сирене, сто грама кашкавал, две яйца, една чаша прясно мляко, черен пипер и сол на вкус.

Първо обелваме и сваряваме в подсолена вода картофите, а после ги настъргваме на едро ренде и след това ги смесваме с яйцата, с млякото и с подправките.

Взимаме една форма за кекс, която преди това намасляваме и в нея изсипваме половината от готовата вече картофена смес. Отгоре върху нея се нареждат нарязаните кисели краставички, кренвиршите и топеното сирене.

Отгоре после изсипваме и втората половина от картофената смес, за да „затворим“ вкусния си кекс с апетитни продукти. Пъхаме го във фурната, където трябва да се изпече на температура от 200 градуса, докато стане готов.

Чак, когато се извади от фурната, или максимум няколко минутки преди изваждането му, се поръсва отгоре и с настъргания кашкавал.